От мобилни телефони до цифрови камери
skod2010 - помощник
Може ли с регулатор за силата на светене на лампа (димер) да се регулират оборотите на турбината на кукненски аспиратор, чиито обороти фабрично се регулират на 2 степени?
lubomirlz - специалист
Ако двигателчето вътре е асинхронно с накъсо съединен ротор в което съм на 99,9% сигурен, номера с димера го забрави, ще изгориш мотора
pavelari - майстор
фирма МОБИ-гр.Варна май продаваха такива регулатори
виж в google за контакти и питай за съответната мощност имат ли регулатор
skod2010 - помощник
lubomirlz написа:
Ако двигателчето вътре е асинхронно с накъсо съединен ротор в което съм на 99,9% сигурен, номера с димера го забрави, ще изгориш мотора
Как тогава се регулират оборотите на такъв мотор на 2, че и на 3 степени? Мога ли да копирам модела и да добавя поне още две степени.
glupak - специалист
Може да се тури последователно подходящ кондензатор или няколко кондензатора, които да се превключват. Става и за четков и за асинхронен мотор.
Junak - майстор
skod2010 написа:
lubomirlz написа:
Как тогава се регулират оборотите на такъв мотор на 2, че и на 3 степени? Мога ли да копирам модела и да добавя поне още две степени.
С отделни намотки за различни, но фиксирани обороти
skod2010 - помощник
Поразрових се из нета за плавен регулатор, но намирам такива за мощни двигатели, с много екстри и съответно много скъпи. Може ли да се купи от някъде евтин?

Тема "Плавно регулиране оборотите на кухненски аспиратор???" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: