• 1
  • 2
От мобилни телефони до цифрови камери
tottenham - специалист
колеги имам кабелна тв на Евроком като ползвам един ТВ. бих желал да си пусна и втори , затова споделете SPLITER или TAP да си закупя, както и колко MHz да е ?
вторият ми въпрос е какъв галваничен разделител да монтирам и къде точно (предполагам преди ... разделителя, а не непосредствено преди всеки ТВ)?
ако ми препоръчате и конкретна марка и модел ..
благодаря предварително!
petromaniq - специалист
Сложи си сплитер, само не се разбира за какво ти е галваничен разделител? :?
vesel - специалист
Ако имаш само два тв ползвай сплитер, само че внимавай какъв ще вземеш. Има много ментета. Най-добре си купи от някой техник от кабелната. Конекторите също гледай да ги направиш добре, да имат маса и без късо :-D .
Галваничен ти трябва, ако имаш брум или си закачил и компа към телевизора. В магазин за радиоелектроника виж, като корпуса на галваничния трябва да е изцяло метален.
velas - специалист
На входа на кабелната слагаш ето това:
Изображение

А на удобно място си правиш разклонението към втория телевизор с това:
Изображение

Качеството е на 100% гарантирано.

П.П. По възможност кабела от сплитера до телевизорите да е с еднаква дължина.
tottenham - специалист
доколкото четох постове останах с впечателение, че галваничния разделител е задължителен елемент с оглед обиране на .. нежелани смущения затова попитах и за него
vesel - специалист
Аз лично предпочитам да ползвам галванични само при нужда. У дома имам галваничен само на кабела към единия телевизор, понеже там е навързан и компютъра, аудио усилвателя и един цифров приемник :-D
panalov - специалист
leosat varna какъв сплитер ще ми препоръчаш с пет изхода.
velas - специалист
С пет изхода няма, има с шест:
Изображение

Работя само с истински сплитери на Триакс и досега не са ми правили проблем и винаги изчисленията за затихването излизат верни... :)

Този сплитер ще ти даде затихване от около 8 dB при кабелната и около 10 dB при сателитната система.
zoro1 - специалист
Не е желателно разделянето на много /3-нагоре/
В зависимост от качеството на сигнала след всеки елемент нивото на сигнала се намалява ,шума се качва ,дори и в пасивните елементи.Ако се налага разделяне на 3 4 или повече ,както и дължината на кабела до най-далечния ТВ .Шума влияе най вече на цифровия пакет.
На входа се слага малошумящ усилвател и след това се разпределя сигнала.
vk - специалист
Другото интересно е: какъв да бъде сплитера - нискочетотен до 1000 MHz (НЧ) или високочестотен (ВЧ), до 2400Mhz ?
  • 1
  • 2

Тема "кабелна за втори ТВ?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: