• 1
  • 2
От мобилни телефони до цифрови камери
stefan_mil4ev - специалист
Здравейте,
нужна ми е схемичка с която да преобразувам напрежението от мрежата в стабилизирано право напрежение с ток 3,5А.
Напрежението ми трябнва за компютърна платка, към която се закачат 4 камери за видео наблюдение.
10х предварително

П.П.
Ако може да ми кажете и какви да са стойностите на елементите, направо да си ги купя :)
mien - специалист
Готово компютърно захранване не става ли,ако може не го мисли.Може да не е в стил направи си сам,но си мисля че ще излезе по евтино.
ditronix - специалист
Не само става,но и е най-лесния и евтин вариант!Е,малко е обемисто,но все пак обикновено тези захранвания се захвърлят зад някое бюро.
Ами аз имах такъв преубразовател, но дадох за него 50лв, а светкавица ми го изгърмя барабар със захранването на компютъра. Захранването на комп. не дава ли по високо напрежение от 12V?
Аз си мислех за траф, с грец 2 кондензатора по 10микроF и един стабилизатор, но не съм сигурен дали ще стане.
sstefanov - майстор
И аз съм за компютърно захранване.
3.5А с линеен стабилизатор ще са свързани с доста топлина за разсейване.
Бях чел някъде, че ако захранването е с по-висока мощност от възможностите за консумация на платката, можело да я повреди. Какво захранване трябва да търся?
sstefanov - майстор
stefan_mil4ev написа:
... ако захранването е с по-висока мощност от възможностите за консумация на платката, можело да я повреди ...
Глупости!
ditronix - специалист
Глупости ами!Поне 10 такива захранвания си работят,поставени от мен.Само разчиствам излишните жици да не пречат,слагам на кутията клеморед за лесно свързване и ключ за включване/изключване ако захранването е по-ново и няма такъв.При добро настроение боядисвам кутията черна и слагам и светодиод да събира погледите :lol:
Е само казвам, че така съм чел из други форуми :) Ок. А кои жици трябва да взема от захранването, че там има доста солидно топче :)
ditronix - специалист
Различните напрежения са с различен цвят.Еднаквите цветове-еднакви напрежения.Черните проводници са маса.Ако захранването е АТХ-за да го подкараш,трябва да дадеш зеленият проводник на маса.Той е само един.Ще се завърти вентилаторът.Тогава вземаш мултицет и започваш да мериш всеки цвят спрямо маса какво дава.Мисля,че чеврвените проводници са за +5V,а жълтите-за +12V.
  • 1
  • 2

Тема "Преобразувател от 220V в 12V" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: