От мобилни телефони до цифрови камери
neillmakoli - специалист
Интересува ме откъде мога да купя филтър като този които ми сложиха Кеибъл тел понеже искам да пусна сигнал към втори Тв.
На самият филтър пише High pass filter Deltaline 80 Mh.
В магазинчето на Богомил гледах но нямаха, както и по пазара, дали в Конрад електроникс би имало?
velas - специалист
neillmakoli написа:
Интересува ме откъде мога да купя филтър като този които ми сложиха Кеибъл тел понеже искам да пусна сигнал към втори Тв.
На самият филтър пише High pass filter Deltaline 80 Mh.
В магазинчето на Богомил гледах но нямаха, както и по пазара, дали в Конрад електроникс би имало?
Сигурен ли си, че е филтър? За да си пуснеш сигнал към втори ТВ ти трябва сплитер. Нещо от сорта:
Изображение
neillmakoli - специалист
Сигурен съм, пише го и на самия филтър и техниците от кабелната същото казаха, но не знаят и те откъде мога да го купя.
mitcd - специалист
Този филтър да не е сложен там именно с тая цел-да се пуска по един ТВ или да не се краде сигнал от кабела.Ако е такъв то той е по поръчка на оператора и едва ли ще се намери по магазините.Пробвай да сложиш един сплитер(като този от снимката) след филтара който имаш, и от него да разклониш към двата телевизора.
velas - специалист
neillmakoli написа:
Сигурен съм, пише го и на самия филтър и техниците от кабелната същото казаха, но не знаят и те откъде мога да го купя.
Направи му една снимка. Всъщност ти цифрова или аналогова телевизия гледаш?
Този филтър може и да е гръмозащита. Нещо като това:
Изображение
neillmakoli - специалист
Тези гръмозащитите ги гледах по 16 лв , но не е това.
Кабелната е аналогова+нет и тел.
Ето го и самият филтър:
http://prikachi.com/images.php?files/780935l.jpg
sasooooooooo - "специалист"
Ако филтъра го преместиш от към входа на сплитера, какво ще стане :?
neillmakoli - специалист
Не мисля че е удачно, така казаха кабелджиите.
sasooooooooo - "специалист"
neillmakoli написа:
Не мисля че е удачно, така казаха кабелджиите.
А на мене ми казаха, че ако си размествам програмите на цифровия приемник, той ще се скапе и ще платя 100лв! :shock: :lol: :lol:

На баща ми му турили по-голям накрайник към устройствота така, че да не може да се слага на сплитер :shock: :lol: :lol: :lol:

За първото, им теглих една майна, а за второто - прекъснах кабела преди накрайника и вмъкнах сплитара :lol:
velas - специалист
neillmakoli написа:
Тези гръмозащитите ги гледах по 16 лв , но не е това.
Кабелната е аналогова+нет и тел.
Ето го и самият филтър:
http://prikachi.com/images.php?files/780935l.jpg
Кабела след филтъра предполагам, че отива към модема, нали?
Ако е така не ти трябва друг такъв филтър. Просто сменяш сплитера, кото имаш (1/2) с 1/3 (с три изхода(OUT)) и пускаш третия кабел към втория телевизор.
Задължително е да сложиш и гръмозащита (ако нямаш), за да не се разправяш после с кабелжии. Задължително е да ползваш и качествени сплитери, за да избегнеш голямото затихване на сигнала.

Тема "Филтър за кабелна ТВ" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: