От мобилни телефони до цифрови камери
LBG - помощник
Здравейте, колеги. Пак ми се налага да прибегна до помощта ви за моя монитор Филипс. След дълги години вярна служба, от онзи ден мониторът започна да се самоизключва. Както работи и изключва. При натискане на копчето за пускане диодът премигва и после тръгва, но за няколко секунди. При опит за влизане в менюто, мониторът изключва и се включва пак след 3-4 секунди, което става и след натискане на което и да е копче - няма достъп до менюто. Подозирам нещо в захранването, но на пръв поглед му няма нищо - няма подути кондензатори, няма нещо нагоряло, но все си мисля, че са кондензатори.
Някой, ако има идеи, ще съм благодарен.
На захранващата платка пише 715G1813-1 Ver:C
miroton - майстор
Сменяй всички кондензатори.
LBG - помощник
Всички по захранването ли? Един голям има, който е на 450V - и него ли?
fox_vt - майстор
Имам същия и при подобен проблем се оказа буксата на захранващия кабел леко се разхлабила и прецърквало там и те така.И нещо не по темата как по дяволите отвори заключващия механизъм иска ми се да го отворя за почистване но греда трябва нещо специално за отключване.
LBG - помощник
По темата - оказа се старото слабо място - студена спойка и познайте къде - в блока с бутоните. Докато чаках идея от някой, пак събрах монитора и започнах внимателно изследване. Забелязах, че след като се само изключи, когато натисна някой бутон, мониторът пали и работи, докато не го пусна. Натисна ли, обаче, и друг бутон - пак се изключва, докато не пусна втория. Оттам реших, че си въобразявам, но все пак поседях 5-6 мин. с пръст на бутона Auto и мониторът си работеше нормално. Викам си - не вярвам да е от това, но нищо не губя, ако препоя към 30 крачета на бутоните, а също и на куплунгна. И чудо - препоих ги и запали. Как ли не го ръчках след това, никакви проблеми. Накрая свалих захранващия блок, огледах го и около 10 спойки, които не ми харесаха ги препоих и тях.

По въпроса с отварянето - започва се от горе в средата и си избираш страна, на която да тръгнеш. Става с линия, но от по-твърдите. Моята е потроших почти, но се отвори, без никакви поражения или следи. Използвах да почиста всичко от прах, включително и ъглите на матрицата. Свалих цялата рамка и с кърпичка за очила почистих всичко много внимателно.

Сега мониторчето е като ново и си работи все така добре, както преди.
Само интересно как се получи тази работа, като тези бутони почти не са натискани, а и мониторът не е местен и с милиметър дори, но както и да е - важното е, че всичко е наред.

Та преди да започнете да търсите под вола теле и особено когато става дума за Филипс - внимателно огледайте за студени спойки.
fox_vt - майстор
Нали говорим за този монитор
Прикачен файл:
20120527_163608.jpg
и по точно за това заключване ли кво е
Прикачен файл:
20120527_163653.jpg
LBG - помощник
Нищо общо с закопчаването на монитора. Махат се трите болта долу. Единият е по средата и трябва да се махне стойката. След което отгоре, от средата, започваш да откопчаваш. Като откопчееш едната страна цялата и почти до средата на другата, целия се отваря. Нищо сложно.
Мониторът ми е същия, но сив.
fox_vt - майстор
Значи като се махнат болтовете двете части на монитора са на щипки така ли да разбирам :?:
LBG - помощник
Да, на щипки са. Мисля, че са по 3 от двете страни, нещо такова беше. Започваш от средата на горната част и си избираш страна. Аз пробвах с карта, но не стана - огъна се, после с линийка го подхванах и стана.
daywalker - специалист
LBG благодаря ти за темата,
от месец се боря с подобен проблем и сменях кондензатори наред. Внимание обаче обръщах предимно на 2-те големи платки - захранващата и логическата, тъй като имах 4 надути кондензатора. За съжаление проблема остана - по няколко пъти дневно се изключва, а когато е спряно пц-то след време се появява "No video input". Но задържа ли някой от другите бутони продължително, монитора си работи докато не го пусна.
Едната платка я нагрявах с пистолет за горещ въздух, другата оглеждах внимателно и почти се бях отказал вече, когато видях тази тема. Е точно на платката с бутоните не бях обръщал внимание, но сега ще огледам и презапоя там.

Тема "Монитор Philips 190S, вероятен проблем в захранването" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: