От мобилни телефони до цифрови камери
shotik - майстор
Търся схема и ръководство за телевозор DAEWOO DCS-2037VR.Опитах в търсачката Гугъл и в руски сайтове които съм си записал,но не намирам нещо ,което да отворя и видя това ,което ми трябва.Другото е ,че не разбирам от телевизионни ремонти ,а искам да помогна на този който ще го ремонтира .Извън София е майстора и не ползва интернет,затова аз си търся.Има образ ,но няма звук/като заврян зет/,цветовете са отлични и контрастни.
Чакам помощ !
Последна промяна от shotik на нед авг 14, 2011 11:36 am, променено общо 1 път.
valat111 - специалист
Ще е добре да знаеш шасито какво е, на едни и същи шасита правят различни модели /разликата е в диагонала на кинескопите/. Провери тоя линк http://archive.espec.ws/section305/page1.html
shotik - майстор
Благодаря,ще питам за шасито и ще търся пак.
valat111 - специалист
Шасито на тоя ТВ дали не е C-43M, крайното стъпало на НЧУ изпълнено с транзистори KTC2230Y. Можеш да разбереш това като го отвориш и разгледаш добре. Ако е така пиши, ще ти изпратя схемата в скайп.
shotik - майстор
Шасито на телевизора е С 41 М ,звукът е с интеграли TDA 8190 и TA 8710 , при пускане на видео от външен източник имало звук,но от ефирните програми няма.
Ако някой има схеми нека ми пише,аз не мога да се справя с намирането им,не ги разбирам.
Има и питане за TDA 8190 на колко волта на първо краче се отпушва звукът ?
petromaniq - специалист
Съветът ми е да се обърнете към човек, който разбира или сервиз. С това отпушване - запушване ще изпушите нещо.
shotik - майстор
petromaniq написа:
Съветът ми е да се обърнете към човек, който разбира или сервиз. С това отпушване - запушване ще изпушите нещо.

Приятелят ми повече от 40 г поправя телевизори ,видеа,радиа и др електронни уреди,но просто няма интерес към интернет ,затова търсим схеми.
petromaniq - специалист
Аз също се занимавам, но....непрофесионално. Моля, дайте пълния състав на шасито процесор, памет, видеопоц. и т.н. както си му е реда. Също така не е зле да се спомене как е работил досега телевизора.
shotik - майстор
Намерихме схеми и купих инт.схема TDA 8190 ,като я смени и телевизорът заработи отлично с картина и звук !

Тема "Търся схема за TV DAEWOO DCS-2037VR-ПОПРАВЕН !" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: