От мобилни телефони до цифрови камери
Здравейте!Имам две батерии Makita 12v 2,2Ah как да си направя зарядно за тях или с какво може да ги зареждам имам захранване от компютър и зарядно за автомобилен акумулатор!Давайте съвети примери че съм на зор!Поздрави!
valqk - специалист
Не си казал какъв тип са батериите.
NiMH, NiCD или какви...
Ако са оловни с гел (необслужваеми) можеш спокойно да пуснеш 13.8волта постоянно и да се зареждат, като тока трябва да е 1/10 от капацитета на батерията (по бабешки сметки).
Ако са оловни обслужваеми (с електролит и тапички) трябва да си се гледат и да са отворени при зареждане да не гръмнат. :)
Ако са NiMH, NiCD, Li* ще ти трябва по-сложна електроника и ще е по-лесно да си купиш едно просто зарядно за 20лв (освен за Li* - там са по скъпи, че е по-сложно следенето)ч.
Ако искаш нещо специфично, вече е друг въпрос.
vvventsi - специалист
мисля че питащия има предвит батерий за винтоверт а те обикновено са NI-CD!
Батериите са от винтоверт и са NI-MH.Питам с какво зарядно мога да ги зареждам без да си правя какви волтове,ампери трябва да бъде или кое е най-подходящо :?Благодаря предварително!
valqk - специалист
SimoPolice написа:
Батериите са от винтоверт и са NI-MH.Питам с какво зарядно мога да ги зареждам без да си правя какви волтове,ампери трябва да бъде или кое е най-подходящо :?Благодаря предварително!
Съжалявам, не мога да помогна.
Най-добре отиди или звънни в някой голям магазин за винтоверти и т.н. и питай там...
Kumay - майстор
Търси оригинално на старо - явно само така ще се оправиш! Новото е скъпичко!
По памет модела на зарядното е DC1412. Дано не греша :?

Тема "Зарядно за батерия 12V" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: