От мобилни телефони до цифрови камери
a_atanasov - специалист
Здравейте.
Купих си лаптоп ДЕЛЛ, втора употреба, по думите на продавача, внесен от Англия.
До сега всичко е наред, дори му надписах клавиатурата.
Докато не ми се наложи да ползвам някои специфични символи, като кавички, скоби и прочее, които се оказаха не там където са надписани. Далеч съм от мисълта, че лелката ги е объркала, понеже в работата пиша на БДС и по памет знам къде се намират.
Въпросът ми е, как мога да преподредя софтуерно местата на символите върху клавишите без да разглобявам нищо.
Бозата е "седмица".
vvventsi - специалист
мисля че не може, зависи от самата клавиатура,намери на кой клавиши са тези синволи който търсиш и си ги надпиши наново!
torbalan - Дървен философ
абе за можене - може, нема начин да нема начин, както казва шопа :)

ама е по-лесно да свикнеш :)
аз така правя...

на всяка нова клавиатура - някой клавиш е на друго място :)
за седмица се свиква :)

в момента и клавиатурата в офиса ми е НР и лаптопа в къщи също...
е да ама скобите на лаптопа са най-горе в ляво под ESC а на клавиатурата - долу в дясно до ентера :)
pachosz - специалист
Така е, от Англия и мотоциклет да си купиш, с десен волан ще е... терсене са там :lol:
И аз мисля, че не може. Във Вин 7-цата има няколко вида подредби за кирилица, ако си със 7, предполагам щеше да си ги пробвал вече.
Добре, че не се научих да пиша на БДС аз :-D
MrMurdjo - майстор
От контрол панела смени английската клавиатура с USA и ще получиш, ако не всички, то повечето клавиши по БДС там, където трябва да са. За сметка на това пък ще ти се разместят някои от латинските символи, като @, #, но не е болка за умиране.
Всъщност, не съм го пробвал, но ако ти е зададена британска (UK) клавиатура и ползваш вградената БДС, би трябвало да ти излизат нормално. Но пак казвам, това не съм го пробвал.
BAlexandrov - специалист
Ей ти програмка за редактиране на клавиатурната подредба.
http://www.klm32.com/KbdEdit.html
nebeto - специалист
погленни и това мисля,че ставаше

Тема "Софтуерно преподреждане на клавиатура." | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: