здр колеги.имам стара батерия от развален джи-ес-ем. искам да е сложа в едно фенерче което е на 3 акумулаторни ни-cd батерии по 1.2 волта. те са вече стари и скапани и не държат ток.въпроса ми е като сложа батерията вътре.тя е с три извода. плюс минус и трети не знам за какво е. имам зарядно за тел което подава точно 5 волта.знам че напрежението за зареждане на литиево йонна батерия трябва да е 4.2-4.3 волта. ако сложа един ценер диод на 4.2 волта на плюса на зарядното и включа дирекно батерията на плюс и минуса на зарядното и гледам кога волтажа се покачи на 4 волта и да спирам зареждането. правилно ли е това зареждане или не, и може ли да прецакам батерията.
зарядно го дават 500ма, а батерията 1000 ма. или да хабя батерията до 3.6 волта и после да е зареждам 2 часа. кой метод е по правилен или някои ако има по добро предложение да каже.важното е да е нещо лесно и евтино за правене.бладоря на всички за отговорите
зарядно го дават 500ма, а батерията 1000 ма. или да хабя батерията до 3.6 волта и после да е зареждам 2 часа. кой метод е по правилен или някои ако има по добро предложение да каже.важното е да е нещо лесно и евтино за правене.бладоря на всички за отговорите