От мобилни телефони до цифрови камери
cvettomirr - специалист
TV philips 40" FULL HD падна на земята, естествено не сам, без видими счупени детайли, но има проблем вече с матрицата, екрана. Половината е в разноцветни линии, другата половина има картина и звук. Според мен е матрицата. Възможно ли е нещо да се откачило и да не захранва изцяло матрицата, и евентуално заслужава ли си да се прави. ТВ е на 2години и нещо, гаранция няма а и да имаше едва ли щеше да е в полза.
hidrazin - майстор
Я дай снимка. Двете половини точно през средата ли са разделени?
:partyman:
cvettomirr - специалист
Не, не са разделени през средата. Като го дам на черен екран, ясно личи дисплея къде се счупил, 1към1 с дисплея на айфон, но има картина едва на 30процента от площа му. Екрана е за смяна и мисълта ми е дали от финансова гледна точка има смисъл за ремонт или направо нов. Утре ще пусна снимка.
hidrazin - майстор
Е то тогава няма нужда от снимка. Пускай за продажба каквото е останало здраво от него и нов тАлавизор.
:partyman:
шоп - майстор
+ 1,за съжаление е за боклука.

Преди няколко месеца сина бутна така един 32 инчов LCD. Нов на 1-2 месеца. Ремонта струва колкото нов телевизор. В последствие разбрах какво правят в сервиза-дават ти друг чисто нов телевизор. Затова и цената на "ремонта" е като за нов. Просто никой не се разправя.

Сега телевизора ми е жал да го изхвърля...
shadow__01 - майстор
Едно време телевизорите се ползваха по 20 години и тежаха по над 20кг. Ако се развали нещо преди да е остарял всеки знаеше кварталният майстор и за 20-30 лева е поправен. И случайно бутане нямаше....
Chefo77 - майстор
shadow__01 написа:
Едно време телевизорите се ползваха по 20 години и тежаха по над 20кг. Ако се развали нещо преди да е остарял всеки знаеше кварталният майстор и за 20-30 лева е поправен. И случайно бутане нямаше....
Еле пък котката да го събори, минавайки ...
Да не съм ОФФ - минавайки питах кварталния майстор - по-добре вземай нов. Не си заслужава разправията.
cvettomirr - специалист
Ремонта на е рантабилен финансово. Утре що гледам за друг в магазина. Благодаря ви са съветите.

Тема "TV philips 40" падна на земята - съвет относно сервиз" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: