Колеги, някой да знае с какъв друг бих могъл да заменя фототранзистора на приемника ZHD100 на Булсат. Или ако знае какъв е, за да търся аналог. Или схемичка да ви се намира? Много е нечувствителен и ми създава проблеми да го управлявам от дъното на стаята.
От мобилни телефони до цифрови камери
Johny
- майстор
21 мнения в "Помощ за приемник ZHD100 на Булсат"
Бат Иво
- специалист
Какви са ти оплакванията точно? Питам защото аз съм с такъв от 2 г. също имам и няколко приятели с такъв,понякога (често) не реагира на натискането на копчетата на дисц. След смяна на батериите проблема остава , но след почукване в масата (с нови или стари бат.) тръгва което ни навежда на мисълта че проблема е в тъпото евтино дистанц.Даже четох мнения в ДВБ/бг че проблема е в дистанционните.Може пък и да е друг аз споделям моят опит.

Последна промяна от Бат Иво на пет яну 06, 2012 9:46 pm, променено общо 2 пъти.
Johny
- майстор
Kaто се хоризонтирам вечер и разсоянието до приемника става около 4 м. И започва едно улучване, търсене на позиция, докато "захапе" за да сменя канала или звука. Просто на по-голямо разстояние управленито на приемника става много трудно. Имам 3 дистанционни и с всички е еднакво.
Бат Иво
- специалист
Бат Иво написа:Какви са ти оплакванията точно? Питам защото аз съм с такъв от 2 г. също имам и няколко приятели с такъв,понякога (често) не реагира на натискането на копчетата на дисц. След смяна на батериите проблема остава , но след почукване в масата (с нови или стари бат.) тръгва което ни навежда на мисълта че проблема е в тъпото евтино дистанц.Даже четох мнения в ДВБ/бг че проблема е в дистанционните.Може пък и да е друг аз споделям моят опит.![]()
fox_vt
- майстор
Това дясното е като на обикновенния приемник а твоя е HD ако съм разбрал правилно,а не вярвам да е от дистанционното при мен лови отвсякъде даже и да не е към приемника,но приемника ми не е HD.Иначе да попитам възможно ли е да се смени фототранзистора примерно на ТВ че имам същия проблем,и изобщо дали има вариант да е от него.
MamaMy
- майстор
Тия ХД са голям боклук. Аз бях със същия на външен вид като него, но не ХД и беше супер. Дистанционното му е светло сиво и беше с карта черга.

Сега го смених с ХД и си изядох ушите от яд. Той не търпи никакви настройки на менюто. Картината няма достатъчна яркост и съм изсилил и телевизора и монитора до край. Понеже нямам ТВ със ХД ползвам скарт , а към другата стая съм пуснал с-видео към външен тунер. Преди към тунера бях пуснал коаксиален от модулатора, но тоя тъп приемник няма и модулатор. Та ме принудиха да сменя и кабела. Оставих си старото дистанционно и само с него нямам проблеми. Вързал съм го с кабел в другата стая, а само светодиода съм прехвърлил. При приемника ползвам универсално дистанционно и също нямам проблем с него освен, че липсват разни тъпи бутони които за тоя приемник се използват.
Създадох си тези главоболия само защото ми спряха рок радиата. Аз ТВ почти не гледам.

Сега го смених с ХД и си изядох ушите от яд. Той не търпи никакви настройки на менюто. Картината няма достатъчна яркост и съм изсилил и телевизора и монитора до край. Понеже нямам ТВ със ХД ползвам скарт , а към другата стая съм пуснал с-видео към външен тунер. Преди към тунера бях пуснал коаксиален от модулатора, но тоя тъп приемник няма и модулатор. Та ме принудиха да сменя и кабела. Оставих си старото дистанционно и само с него нямам проблеми. Вързал съм го с кабел в другата стая, а само светодиода съм прехвърлил. При приемника ползвам универсално дистанционно и също нямам проблем с него освен, че липсват разни тъпи бутони които за тоя приемник се използват.
Създадох си тези главоболия само защото ми спряха рок радиата. Аз ТВ почти не гледам.
Последна промяна от MamaMy на съб яну 07, 2012 1:49 am, променено общо 1 път.
Бат Иво
- специалист
Еми то аз този кърпел дето съм го показал пак е на HD приемник!По слаботокова електроника съм на ниво предучилищна но ме озадачава защо като потупам дистанц. с ръка или в масата тръгва.Може пък найстина да е от фотоклетката знам ли?Ако установите споделете ама тия операторски кърпели са така за съжаление.
rutaro
- специалист
Аз съм също със сивия приемник, паралелно на датчика съм пуснал TSOP 1738 до другата стая, и приема добре. Не помня кой беше ИР приемника в устройството, но предполагам с горепосочения ще стане. Колкото до дистанционните ми се е случвало да напукат самите спойки на светодиода, електролитен кондезатор, батерии и да има същите симптоми, което ми се струва малко вероятно при 2 дистанционни.
Тема "Помощ за приемник ZHD100 на Булсат" | Включи се в дискусията:
Сподели форума:
Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:
Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook:
Имаш нужда от подходящ професионалист за дома?
- Преустройство, ремонт и реновиране
- ↳ Вашите ремонти
- ↳ Кухня
- ↳ Баня
- ↳ Дневна
- ↳ Спалня
- ↳ Детска
- ↳ Градина
- ↳ Коридор
- ↳ Тераса и балкон
- Направи сам
- ↳ Направи сам
- ↳ Ремонтирай сам
- ↳ Къде е по-евтино?
- ↳ Дърводелство
- ↳ Ел. инструменти
- ↳ Металообработване
- ↳ Конкурс "Направи сам 2012"
- Строителство
- ↳ Всичко за вилата
- ↳ Къщи
- ↳ Саниране
- ↳ Хидроизолация
- ↳ Пасивни и нискоенергийни сгради
- Сухо строителство
- ↳ Окачени тавани
- ↳ Преградни стени и предстенни обшивки
- ↳ Сухи и повдигнати подове
- ↳ Декоративни елементи - колони, трегери, сводове и др.
- ↳ Всичко за гипскартона и гипсфазера
- Въпроси и Отговори
- ↳ Полезни съвети
- ↳ Автомобили
- ↳ Партньори
- ↳ Боядисване и Декориране
- ↳ Вентилация, климатици и термопомпи
- ↳ Водоснабдяване и канализация.
- ↳ Всичко за ремонта
- ↳ Електротехника
- ↳ Отопление
- ↳ Газификация
- ↳ Електроника и Схеми
- ↳ Газобетон
- ↳ От всичко по малко
- ↳ Компютри и периферия
- ↳ Уеб дизайн, PHP, MySQL, JavaScript, HTML..
- ↳ Мобилни устройства, GSM-и
- ↳ Нека се запознаем
- ↳ Recycle Bin
- Статии
- ↳ Практични решения
- ↳ Качване на снимки
- ↳ Какви статии искате?
- ↳ Готварство, туршии и зимнина
- ↳ Отмора и шеги
- ↳ От нищо нещо
- ↳ Не е за вярване
- ↳ Литература