• 1
  • 2
От мобилни телефони до цифрови камери
kikir - напреднал
Много ме учудва как така не иска да работи на мястото на мигачите а на габарит няма проблем.Какво трябва да направя за да я накарам да светне?
MrMurdjo - майстор
Да се присади и някакво полупроводниково реле за мигачите. Класическото за да работи иска определен ток през крушките на всяка страна. Ако някоя изгори, спира да мига и по този начин сигнализира за изгоряла (или неподходяща) крушка. Токът пред светодиода е твърде малък за да задейства релето.
chano3891 - специалист
и аз така мисля.Забелязал ли си че на някоя кола като изгори една от лампите на мигача и започва по учестено да мига.
velsi - Почетен майстор
А забелязал ли си, че лед по принцип има + и -, а обикновена крушка - не. Според мене просто не ти отговаря поляритета на въпросното гнездо. Случвало ми се е с едни габарити.
kikir - напреднал
Това за поляритета на крушката не бях се замислял но ще го променя и опитам
velas - специалист
Никаква полза. На релето на мигача му трябва товар, за да работи.
kikir - напреднал
Със резистор паралелно свързан на крушката за товар дали няма да стане и колко ома трябва да е и каква мощност :?
didoni_ - специалист
kikir написа:
Със резистор паралелно свързан на крушката за товар дали няма да стане и колко ома трябва да е и каква мощност :?
Измери съпротивлението на обикновена 12v крушка и направи същото да показва и на диода.
Може и да стане :)
Junak - майстор
didoni_ написа:
kikir написа:
Измери съпротивлението на обикновена 12v крушка и направи същото да показва и на диода.
Може и да стане :)
Не става така. В студено състояние е много малко. Пробвай 7-10 ома. Внимавай, ще грее
kikir - напреднал
Да не прецакам релето.За пробата мога да го направя
  • 1
  • 2

Тема "Лед лампа за габарит на автомобил не свети на мигача 12волта" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: