От мобилни телефони до цифрови камери
Mapek - специалист
JVC AV-21JT5EBU, шаси СР-005 сви вертикалната. Захранване на TDA1771 - в норма, вериги до ОС - проверени, кондензатори - сменени. От първо краче на TDA излизат някакви импулси 50Hz, но за амплитуда и правилност на формата ...
Основен въпрос: ако към кинескопа и ОС включа шаси от работещо "ВЕКО" /при положение, че самите кинескопи са абсолютно еднакви/ и пак я няма вертикалната, има ли вероятност все пак това да се дължи на несъвместимост, а не на дефектирала ВОБ /с активно съпротивление ~8 ома към момента/?Изображение
Има такава вероятност. Най вероятно са отклонителните бобини в случая.
valentin114 - специалист
pharaon611 написа:
Има такава вероятност. Най вероятно са отклонителните бобини в случая.
В никакъв случай...не са...не го хвърляй в мъглата.....стъпалото се казва ГВО..../т.е. генератор на вертикално отклонение/
Mapek - специалист
В крайна сметка причината се оказа в "задклавиатурното устройство". Не бях уточнил, че бях работил по него преди да се получи точно този ефект. Допусках, че може нещо и аз да съм объркал, затова върнах всички оригинални кондензатори и даже TDA-то, като при смяната на всеки правех пробно включване. Уви, ефект - никакъв. Чак днес се загледах по-внимателно и забелязах, че въпросното неправилно свързване всъщност съм го направил аз. Така и не разбрах каква е същинската причина - остава да е било лоша спойка. Оставям скицата и коментарите с цел ако на някого случайно му се яви подобен "ефект", да е сигурен, че причината точно е в отклонителната система.

Прикачен файл

ВОБ.JPG
ВОБ.JPG (6.48 KиБ) Видяна 2612 пъти
toraibata - специалист
Ами ако е така в нашите среди му се вика автогол. То едната система не ти е включена. Да ти кажа това най трудно се усеща. Не напразно викат че това дето човек си направи сам никой друг не може да му го нарави. При нещо по завързано някой път си щраквам една снимчица.Сега поне това е лесно. Радвам се че си се усетил дано да е било по рано.

Тема "Помощ от телевизионните техници" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: