От мобилни телефони до цифрови камери
Здравейте,
Проблема е в това че не се включва. Може би знаете какъв звук издава когато го включа в контакта, издаваше някакъв звук като "клинк" релето ли издава този звук незнам, и лампичката отпреде светваше и можеше да се включи. После се появи този проблем: когато го включа в контакта пак издаваше този звук обаче лампичката не светеше и когато го ударя лекичко отстрани светваше. Обаче сега колкото и да удрям не светва. От къде може да е този проблем, ако може да ми кажете тука, защото телевизора е стар и мисля че не си заслужава да го закарам на сервиз.

Телевизора е "Goldstar" модел: CK-20A80X

Благодаря предварително!
ebahti - майстор
blastpit написа:
и когато го ударя лекичко отстрани светваше. Обаче сега колкото и да удрям не светва.

Телевизора е "Goldstar" модел: CK-20A80X

Благодаря предварително!
Ритни го,може и да светне :wink:
hidrazin - майстор
Студена спойка или лош/окислен контакт.Няма как да стане по Интернет.
Понякога е много трудно откриваема проблемната спойка.
Като идея - ако можеш да работиш добре и внимателно с поялник отваряш го
и първо повтаряш всички съмнителни спойки.Използвай хубав тинол а не някой
безоловен боклук и някакъв безкиселинен флюс защото ще влошиш нещата.
Поялника с тънка човка 40-60 вата, не повече.
Ако не помогне - повтаряш ВСИЧКИ спойки по платката.С предимство тези около захранването и ТХО-то.
Ако има някакви платки на куплунги или някакви други куплунги ги почисти със спирт.
Спирт - син за горене или още по-добре медицински, но не и с ракия, одеколон или подобни!
Ами това е - успех!
:partyman:
fox_vt - майстор
Майка ми има такъв голдстар не си знае годините и беше стигнал до същия проблем оказа се захранването и по точно ключовия елемент който го включва,започни първо от там да търсиш.
hidrazin - майстор
ключовия елемент който го включва
И ако ми го покажеш тоя ключов елемент...
Е, поне ще лягам да спинкам с широка усмивка. :lol: :lol: :lol:
:partyman:
fox_vt - майстор
Еми не помня точно кво беше изгоряло около греца беше но не се сещам.Нали говорим за елемента който вкл телевизора когато натиснеш бутон power на дистанционното че май говорим за различни неща.То се подразбира че телевизора не се управлява само от копчето на самия телевизор за вкл и изкл :lol:
LBG - помощник
Преди почти 2 години, пенсионирах такъв Голдстар, като 5-6 месеца преди да излезе в пенсия, ми беше направил същата магария. Оказа се студена спойка на самия ключ за пускане. С няколко крака е и единия правеше парчета. В крайна сметка го препоих целия и си проработи. При мен преди да се скапе тази кнопка, няколко пъти отказваше да запали и след няколко разцъквания на копчето, тръгваше. Пробвай, може да стане и поне ще си 100% сигурен, че е от него.

Тема "Проблем с телевизор "Goldstar" model: CK-20A80X" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: