От мобилни телефони до цифрови камери
eddie_92 - напреднал
Здравейте на всички! :) Става въпрос за ръчно сглобена схема на смесител за китари. Там където свиря с моята група няма втори овърдрайв, а аз не разполагам с личен такъв. Това ме отведе до идеята да "смеся" двете китари в един сигнал и да ползваме наличния в залата овърдрайв. Закупих си ето това нещо: http://hobbykits.eu/index.php?route=pro ... duct_id=57 има си всички компоненти и схеми, обаче... тук идва моментът в който трябва да уточня, че съм "бос" в електротехниката и електрониката. Досега не съм сглобявал подобни схеми и това ми беше за пръв път - може би съвсем разбираемо в контекст на това - нищо не се получи. Ще постна снимки на това което направих и самата схема за монтаж:
Схема 1
Схема 2
Снимка 1
Снимка 2
Снимка 3
Снимка 4
Снимка 5
Снимка 6
Снимка 7
Снимка 8

Дали това нещо, което съм направил е точно спрямо схемата? Човека от който купих нещата ми каза, че за резисторите няма значение посоката, както и за тези малките кондензаторчета (жълтичките) на C1, C2, C3, C4 и съм ги запоявал както ми падне. Тези трите кондензатора черните ми каза, че са с посока и положителното краче е това по дългото, а минуса е обозначен с тази сива лента на самия елемент. Двата диода обаче хич не съм сигурен дали са поставени правилно (светодиода го запоих ). Не знам въобще дали нещата са вързани правилно. Включих батерията, обаче светодиода не реагираше и реших да обърна плюса и минуса. Тогава светна, но за кратко и изгасна. Сега съм стигнал до момента в който почти съм готов да зарежа всичко и да приема факта, че нищо не се е получило, но не искам. Дайте ми насока какво да правя... :(
miroton - майстор
Пич по лесно беше да си купиш един овърдаив за 15 лв.
А за това да смесиш 2 те китари в един овърдраив-може да се замаже звука.
На смесителя може да си изгорил интегралата като си обърнал поляритета.
И напиши от кои град си,ако си от моя мога да ти помогна.
eddie_92 - напреднал
miroton написа:
Пич по лесно беше да си купиш един овърдаив за 15 лв.
А за това да смесиш 2 те китари в един овърдраив-може да се замаже звука.
На смесителя може да си изгорил интегралата като си обърнал поляритета.
И напиши от кои град си,ако си от моя мога да ти помогна.
От къде мога да купя овърдрайв за 15лв.? :) Иначе съм от София.. Някой може ли да ми каже според схемите дали съм запоил всичко правилно? Благодаря :)
miroton - майстор
От мен можеш да си купиш.
Според снимките си запоил всичко правилно,само светлодиода си го обърнал.Пробвали да включиш китарата и да пробваш.
eddie_92 - напреднал
miroton написа:
От мен можеш да си купиш.
Според снимките си запоил всичко правилно,само светлодиода си го обърнал.Пробвали да включиш китарата и да пробваш.
Ех... и светодиода значи... :-D ами пробвах да - ни звук, ни стон, за съжеление. Можеби съм изгърмял и кондензаторите като съм обърнал плюса и минуса. Не знам. Иначе идеята да си купя драйва за 15 кинта от теб е достатъчно примамлива, но искам да опитам сам да направя нещо. Не знам дали разбираш това мое желание, но накрая, ако успея малко или много това което ще съм направил сам, ще ми носи повечко радост от колкото, ако съм го купил на готово. Обмислям идеята да си купя овърдрайв (пак от този сайт, който си взех и смесителят), но предполагам, че схемата при него ще е по сложничка. За това преди да пипна каквото и да е било ще пусна тема с каквото не ми е ясно. Благодаря че се отзова на темата ми, много поздрави, както и на всички съфорумници! :) :rock:
sstefanov - майстор
Измери и напиши тук напреженията измерени спрямо минуса на батерията на всички изводи на интегралната схема.
ssi - специалист
Според мен това ще вкарва доста шумове особено като не си използвал ширмован кабел.
Първо го свързваш към усилвателя и после му подаваш напрежение. С пръстче докосни входа на интегралната схема.Трябва да чуеш брум. Този брум трябва да е по-силен от колкото брума на изхода (към усилвателя). Избягвай да докосваш масата, за да не намалиш брума.
Това ако ти се занимава де..!

Тема "Help: Смесител за ел. китари - mixer (не работи)." | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: