• 1
  • 2
От мобилни телефони до цифрови камери
Vectra - специалист
По независещи от мен причини се налага да захраня рутер със захранване от стар рутер. Стария рутер е с параметри 12V ~1A, а новия 9V~900ma. Как да захраня новия рутер. Имам 3 идеи.
1. 5 диода /силициеви/ свързани последователно 5Х0.6=3V пад.
2. Ценер на 3V/ май трябва да е мощничък/
3.7809 на радиатор.

Кой от трите варианта да избера или има и друг начин?
Благодаря! :)
vvventsi - специалист
Най добре си купи 9V адаптер и си готов!
DMN - майстор
Ценер на 3V няма да ти намали напрежението с 3V, а ще го стабилизира на 3V. Според мен използвай 7809.
Johny - майстор
DMN написа:
Ценер на 3V няма да ти намали напрежението с 3V, а ще го стабилизира на 3V. Според мен използвай 7809.
Зависи от схемата. Със 7809 е по-лесно.
ditronix - специалист
Според мен рутерът си има вграден стабилизатор. По-лесно ще е да намериш адаптер на 9V отколкото да правиш стабилизатор. 3W разсеяна мощност не е малко и ще трябва да осигуриш добро охлаждане на 7809 ако предпочетеш тоя вариант. Ценер на 3V- зарежи я тая идея.
lecki - специалист
Варианта с диодите е наи-лесен а с 7809 наи- добър,
мисля и двата ще работят.
Успех!
miroton - майстор
В рутера има грец и стабилизатор,отвори го и ще видиш.
Vectra - специалист
Благодаря за отговорите! Адаптор на 9v имам, проблема е там, че където е рутера няма 220V. Има само кабел с 12 V от предишния рутер.Нямам идея къде е самия адаптор. Затова са налага цялата гимнастика. Мисля да се спра на варианта с 7809.
sstefanov - майстор
Ако кажеш и модела на новия рутер ще ни улесниш много!

Според мен няма нужда от никакви стабилизатори, рутера си има импулсен преобразувател в него и би трябвало да работи без проблем. Аз захранвам например една стара Motorola със лаптопско захранване (16 V) вече няколко години без проблем.

Но когато разберем модела вече може да сме по-сигурни в съветите си.
Vectra - специалист
Ако кажеш и модела на новия рутер ще ни улесниш много!
рутера е следния: TP-LINK WR740N
  • 1
  • 2

Тема "захранване на рутер" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: