• 1
  • 2
От мобилни телефони до цифрови камери
chano3891 - специалист
Здравеите съфорумници имам проблем с едно PC захранване,та проблема е следния,след включване на халогенна лампа на 12в. поработи малко и избажика като електрожен отватре. След отваряне се оказа предпазителя които смених и двата транзистора (d13009k) откам високото напрежение смених и тях с (d304x) но не ще да запали. Вапроса е върху кои други елементи да се насоча които биха могли да са изгоряли. модела на захранването е pk-400 китайче не ми трябва но просто искам да го оправя еи така за спорта. познанията ми по електроника са оскадни за разлика от електротехника.
cvetanmu - специалист
Прегледай това - http://www.kehlibarev.hit.bg/ATX%20shematic.htm .
Провери си напрежението след греца ( 300 V ) дали го има, както и дежурното захранване дали работи.
Илиян Илиев™ - майстор
Може да опиташ и така:

Човек звъни в магазина за компютри и казва на продавача:
- От компютъра ми излиза дим.
- Сигурно ви е изгоряло захранването..
- Абе тука едни ми казаха, че ако сменя autoexec.bat, димът ще спре.
- Това няма да помогне, сигурно ви е изгоряло захранването...
След половин час безмислени спорове, на продавача му писва и казва.
- Има още едно решение на въпроса. Трябва да се обадите в Microsoft и да поръчате NOSMOKE.COM
След половин час същия човек звъни отново:
- Трябва ми ново захранван, защото в Microsoft ми казаха, че старото ми захранване не е съвместимо с тяхната версия на NOSMOKE.COM...
krasiorocknroll - специалист
За да не пускам нова тема може ли да помоля,ако някой има схема на захранването на EUROPOWER PMP1000 на behringer да помогне :prayer: Намерих схема в интернет ,която не може да се прочете :sad:
cvetanmu - специалист
Това ще свърши ли работа?

Прикачен файл

BEHRINGER PMH1000.pdf.zip
(948.44 KиБ) Свален 386 пъти
chano3891 - специалист
темата съм я чел преди а в първия пост забравих да напиша че дежурните 5 волта ги има да след греца са толкоз 300в.
cvetanmu - специалист
С TL494 ли е захранването?
chano3891 - специалист
ммммм сега нее пред мен но мисля че беше wt7520. а може ли проблема да е в транзисторите да не стават тези.
shadow__01 - майстор
chano3891 написа:
ммммм сега нее пред мен но мисля че беше wt7520. а може ли проблема да е в транзисторите да не стават тези.
Някой от чиповете или някой шотки диод или ако е с симистор може и той да е.
cvetanmu - специалист
Едва ли транзисторите правят проблем.
Това е аналог на wt7520 - http://electro.ks8.ru/docs/Datasheet/LPG899.pdf .
Провери чипа дали е захранен и той . За да гръмнат транзисторите захранването си има и друг проблем.
Провери кондензаторите в захранването - обикновенно те правят белите.
  • 1
  • 2

Тема "pc захранване изгоря" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: