От мобилни телефони до цифрови камери
Здравейте, дайте акъл за следния проблем.
Искам в коридора да свети нещо икономично имнго слабо колтк ода не се блъскам и спъвам вечр като ставам. Дето се вика със силата на няколко светодиода от запалките тея дето са... Иначе си има осветление, но е луминицентно и докато се запали аз съм минал и заминал.
Има ли такова устройство, което почти не консумира а да свети едвам едвам. да го вържа към ключа и да "къкри" или пък някоя китайска лампа с фотоклетка -някой боклук деот не свети ,но да е евтин и да го има готов.
hidrazin - майстор
Църковна свещ? Може да ходиш по църквите и да си ги събираш.
:partyman:
Илиян Илиев™ - майстор
hidrazin написа:
Църковна свещ? Може да ходиш по църквите и да си ги събираш.
Ти май си по-пиян и от мен... :lol:

novgradski - специалист
Аз вече цяла година ползвам соларна лампа .
Денем е на мястото на знамето -вечер в коридора (знамето е само за празници)

Изображение

..стария вариант(сега "резервен") е : dim night lighting 1W -за контакт (от магазин за 1лв.)
Изображение
Последна промяна от novgradski на нед окт 07, 2012 8:57 am, променено общо 2 пъти.
velas - специалист
В коридора на стария апартамент има осв. тяло с 3 крушки(GU10). Двете ги сложих енергоспетяващи (мини-луминисцентни), а едната диодна 1,4W. Ключа е с глимка и в изгасено състояние диодната крушка свети съвсем слабо, достатъчно нощем да се вижда къде ходиш.
Aaaa:) ей тук ще се хвана за тази глимка.
Какво е това? Диодна индикаторна лампичка, който показва дали е включен ключа ли? НО сигурно е достатъчно силна да хвърля светлина като от малка свещ:))
А иначе има ли схемка или платка готова смао да си взема от 220V и да захранва един диод и да го инсталирам в нишата на ключа.
hidrazin - майстор
Изображение

Изображение

Тук може да видиш едно много оригинално решение:
http://www.kn34pc.com/construct/lz2wsg_d_osv.html
Ти май си по-пиян и от мен... :lol:
Навярно да. Ред ми беше, пък и ми се полагаше. :lol:

Супер , мерси за схемите:)
Да питам иначе понеже за светодиода не е дадено нищо като характеристики, какъв имат предвид?
Ако ползвам някой SMD 1W дали ще го издържи?
Също така освен съпротивлението май и мощността на някой от резисторите трябва да е съобразена.
Ако ли не, кой от тези би свършил работа(светлината искам да не е фокусирана, а да е разпръсната.
http://elimex.bg/search.html?action=&ph ... s=0&page=1
давам линка понеже магазина им е наблизо:)
miroton - майстор
Етого и мойто решение,дърпам захранване от звънчевия трансформатор.

Прикачен файл

Снимки0490.jpg

Тема "Постоянно осветеление в коридора" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: