От мобилни телефони до цифрови камери
ilian ivanov - специалист
Здравейте! Попадна ми CanonPower Shot s410, но батерията му не работи. Иска ми се да пригодя от телефон обаче нещо удрям на камък.Изкормих неговата и запоих жици за изводите и я вкарвам в гнездото (ползвам кутийката на батерията му като жак).В неговата батерия имаше една платчица.Реших че е за зареждането и я махнах.Включвам трите извода на батерията(телефонната) с кабелчетата които запоих но не тръгва.Имам още един такъв апарат който е повреден ,но поне вадеше обектива.И той не тръгва.Имате ли идея как мога да го подкарам.За какво е третия извод.
VLADO66 - майстор
Литиево йонните батерии се подкарват със съответния софтуер на устройството и за това е третия извод.
:? Брейй , не става така както си мисля така ли.Исках първо да пробвам дали работи апаратчето и ако тръгне тогава да му купя батерия.
valqk - специалист
ilian ivanov написа:
:? Брейй , не става така както си мисля така ли.Исках първо да пробвам дали работи апаратчето и ако тръгне тогава да му купя батерия.
Отиди в някой магазин в който има батерии за него и помоли да го пробвате (или пък където продават такива).
После избора е твой - или от там или ebay.com :)
То най вероятно така ще стане, ама ми стана интересно.Всички батерии ли имат платчици вътре.Няма ли някакви универсални.Имам един китайски телефон.Към него има и зарядно дето зарежда само батерията.Та това зарядно няма трети извод и пак си зарежда.Иначе батерията си има трети извод.
valqk - специалист
На телефоните повечето батерии нямат, но на апаратите 99% имат, ако са литиево*
Добре де, на телефонните къде е закачен третия извод и не мога ли да включа телефонна батерия на платчицата на апаратската.
hidrazin - майстор
На оригиналната батерия може да смениш само самата батерия вътре като запазиш всичко останало. Говоря
за електрониката. Може и да имаш успех 50/50. Някои такива батерии си имат брояч на циклите на батерията
и като ги направят просто ти казват, че нямаш батерия. :-D Някои позволяват препрограмиране, други не.
Иначе само елементи има на пазара:
http://elimex.bg/category/428/akumulato ... i-ion.html
Ако ти се рискува може да пробваш ама не знам дали си заслужава.
http://batterymarket.bg/canon/nb-6l.html
:partyman:

Тема "Canon PowerShot s410" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: