От мобилни телефони до цифрови камери
ksamokovliev - помощник
Здравейте имам перфоратор Хилти който ми е докаран от Америка.На табелката му пише 120 волта.Въпроса ми е мога ли с някаква електронна схема да преобразувам напрежението.
Не ми се ще да правя трансформатор защото ще е много тежък и голям.. за това се спирам на идеята за понижаване на напрежението по електронен път.
Бяха ми споменали за тиристорно управление но не ми е ясно нищо
cvetanmu - специалист
Само с понижаване на напрежението няма да стане.
Ще трябва инвертор, който да коригира напрежението и честотата. Стандарта в щатите е 120V / 60Hz
ksamokovliev - помощник
cvetanmu написа:
Само с понижаване на напрежението няма да стане.
Ще трябва инвертор, който да коригира напрежението и честотата. Стандарта в щатите е 120V / 60Hz
няма да има никакъв проблем с херците увериха ме в това.
някакви други идеи имате ли ?
Subsa - специалист
Да кажем, че ще върти не на пълна мощност с 50hz и не с всички обороти.
Колко е мощна машинката?
Трансформатора ще тежи повече от нея, но със симисторен регулатор може да се пробваш. Те са към 5-6лв за 3KW
ksamokovliev - помощник
Subsa написа:
Да кажем, че ще върти не на пълна мощност с 50hz и не с всички обороти.
Колко е мощна машинката?
Трансформатора ще тежи повече от нея, но със симисторен регулатор може да се пробваш. Те са към 5-6лв за 3KW
това ме заинтригува..
машинката е 600 вата но предполагам трябва малко да се презапася с мощността което ще рече 900 вата.
какво представлява симисторния регулатор ?
Subsa - специалист
http://www.proton-bg.com/Article_Detail ... le_ID=9938

Реално дрелката е индуктор, трябва да успее да върти.
ksamokovliev - помощник
Subsa написа:
http://www.proton-bg.com/Article_Detail ... le_ID=9938

Реално дрелката е индуктор, трябва да успее да върти.
От това което съм разбрал.. идеята която ми даваш е следната..
да вържа тази схемичка към 220волта да си го настроя на изхода да ми даде 120 и след това мога да го вкл. към перфоратора ми ....
или не съм те разбрал ?
мощността ще падне ли ?
hidrazin - майстор
Хайде първо да уточним тоя перфоратор има ли регулатор на оборотите в спусъка?
За настройката не е точно така. Ще трябва да я направиш под товар - намаляваш до край.
Включваш и постепенно вдигаш напрежението до необходимото. После фиксираш в това положение.
:partyman:
ksamokovliev - помощник
hidrazin написа:
Хайде първо да уточним тоя перфоратор има ли регулатор на оборотите в спусъка?
За настройката не е точно така. Ще трябва да я направиш под товар - намаляваш до край.
Включваш и постепенно вдигаш напрежението до необходимото. После фиксираш в това положение.
има регулатор на оборорите
разбрах за настройването, но се питам 3000вата това регулаторче няма ли да грее много.... не му ли трябва радиатор или нещо подобно..
сигурно ли е че с това ще стане ?
да знам дали да го поръчвам.
hidrazin - майстор
Този регулатор в спусъка малко ме притеснява. Не знам как ще се държат два регулатора един след друг. :?
По принцип би трябвало да работи. И този регулатор, дето ти го препоръчаха - не ги харесвам като изработка.
Ето тук има един 5000W за около 2 лева отгоре.
http://www.sirius-pcb.com/index.php?mod ... g&show=807
Не е много тая мощност. Когато го назориш, тока моментно скача доста и регулатора трябва да може да го устиска.
При по-голяма мощност и на двата регулатора ще е необходим малък радиатор. На първия трудно се закрепва радиатор.
Този дето го дадох е много по-лесен за монтаж на охладител.
Иначе у нас се търкалят разни руски четкови мотори на 110 и 127 волта. Тях ги пускам направо на 220 с един диод последователно.
Даже първата ми косачка за райграс беше с точно такъв мотор. Събрах я от каквото намерих за 2-3 часа. Две години косих после
с нея 120 квадрата тревна площ. :-D Това не съм го писал аз. :lol:

Тема "220V към 120V" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: