От мобилни телефони до цифрови камери
lyubohar - майстор
Проблема е,че телевизора няма MPEG-4 и не може да изкарва HD каналите.
A не искам допълнителен приемник от кабелната.Телевизора има слот за CI modul.
През него си гледам цифровите канали на Близуу.И си ползвам едно дистанционно.
Чувал съм,че има CI модули,които конвертират MPEG-4 на MPEG-2.
Някой да има идея откъде може да се намери?
AAsat - специалист
Малко бъркаш понятията. Телевизора не може да гледа HD каналите защото няма подходящия демодулатор ( DVB-C2). Демодулирането е една стъпка преди декодирането на видеоформата (MPEG-2 или MPEG-4). С две думи - няма да стане както си я мислиш. Аналогично има телевизори, които не могат да гледат наземна цифрова теливизия и това не е защото нямат MPEG-4 декодер а защото нямат DVB-T2 демодулатор.
Stefan_62 - майстор
Да използвам и аз темата с позволение на колегата "lyubohar", понеже и аз мисля да използвм слота за CI modul. Имам телевизор Тошиба 32SL733, който е с тунер DVB - C/T MPG4. Та питането ми е към колегата "AAsat" при мен дали ще стане с този тунер да се постави карта в слота за CI modul и да приема цифрова телевизия без допълнителен приемник. Питам защото ми казаха от фирмата / аз съм към същата фирма/, че не всички телевизори могат да приемат чрез слота, ако тунера не позволява. :prayer: Благодаря предварително :drinkers:
Fender_str - специалист
Глупости на търкалета, не е задължително да имаш dvb-c2 тунер за да гледаш HD. Задължително е да имаш MPEG4, няма оператор в България да излъчва на dvb-c2! Към питащия няма такъв CI модул!
AAsat - специалист
Fender_str написа:
Глупости на търкалета, не е задължително да имаш dvb-c2 тунер за да гледаш HD. Задължително е да имаш MPEG4, няма оператор в България да излъчва на dvb-c2! Към питащия няма такъв CI модул!
Наистина греша за DVB-C2. Направих директна аналогия със сателитното HD излъчване, която в случая е неуместна. Всъщност и там има DVB-S MPEG-4 излъчване, но това е по-скоро изключение от правилата.
Относно модула - много странно нещо. Обикновено в телевизионната техника PCMCIA модулите се използуват в комплект със съответната карта за декодиране на кодирани канали а не за преобразуване на видеостандарти. Аз поне на пръв поглед не бих разчитал на подобно устройство. Най-малко ще заеме CI слота и няма да има място за декодиращ модул с карта, ако искам да гледам кодирани канали.
Друг е въпроса колко и какви канали се излъчват по стандарт MPEG-4 .
velas - специалист
Все си мисля, мисля, мисля...как може хора да вярват в такива глупости...
CI(Common Interface) е вид комуникационен слот... също като HDMI, SCART, USB и пр. В него се слага софтуерно-хардуерното устройство CAМ(Conditional Аccess Module), това дето е на линка горе. То служи най вече като четец на карти. Останалите му функции нямат нищо общо с приемането и демодулирането на DVB-S/C/T(2) сигнал. Това го прави тунера на даденото устройство. Демек ако тунера не може да приеме и демодулира MPEG4 или S2/C2/T2 сигнал, каквото и устройство да се слага след това, няма как да стане далаверата...
lyubohar - майстор
Да това е модул с карта от Близуу,която разкодира програмите им.
С него си гледам цифровите канали.Но не мога да гледам HD канали.
Все си мисля,че има такива модули.
На линка който съм дал предполагам,че е такъв.
velas - специалист
Ако нямаш MPEG4 на тунера на телевизора, каквото и да сложиш е все тая...

За да се приема определен сигнал трябва ТУНЕР...не конвертер...какъв ч*п ще ми конвертира, след като тунера не прочита MPEG4 модулацията...
Fender_str - специалист
Просто няма да гледаш HD, освен ако не си вземеш приемник (не ти го препоръчвам). По нататък като си купиш нов телевизор ще си гледаш HD.
Leosat, изкефи ме най-после крактко, ясно и точно. Дано повече хора да прочетат мненията ти и да не се занимават с глупости!

Тема "Проблем с HD канали на цифров телевизор-SONY KDL40V4000" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: