От мобилни телефони до цифрови камери
fox_vt - майстор
Здравейте имам проблем със един телевизор хюндай с шаси HD-9361D което пък било същото като това http://www.eserviceinfo.com/downloadsm/ ... 132TX.html
Та проблема е че не пали демек стендбай диода не свети като се влияело от температурата и понякога тругвал и сам като се стопли.По схемата от линка установих че няма никакви напрежения след трафа Т501 което ме води към V 1513 като вероятен виновник.Кондензатора C509 беше спукан а от захранването си излизат 300в на C507.Ако някой по просветен ме насочи дали ще е нещо малко за смяна или няма да ми е по силите.
MamaMy - майстор
Щом тръгва значи не е транзистора. провери или направо смени С528
fox_vt - майстор
Ти ме уби как па баш C528 той след трафа.Тв то не тръгва даже и не светва светодиода за стендбай режим нищо капут е :-D напрежение има само до трафа а след него нищо.Надявам се да не е трафа а да се окаже някой транзистор като тоя 2SD1710C.Доколкото разбрах е импулсен регулатор то логично де.Освен да сменя спукания C509 обаче що се е спукал само той си знае.
edesign - специалист
Да това е импулсно захранване по възможно най-калпавата и евтина схема. Вече всичко правят така, а отначало я вграждаха само в зарядни за телефони... :sad: Според мен ако твто е старо са се скапали почти всички критични кондензатори (особено тези в захранването). C528 също е много вероятен от там се взема обратната връзка към оптрона за да тръгне захранването. Но почти 100% V1513 си е заминал.
Съвет купи си кондензаторите от захранването и транзисторите (цена може би до 15лв) отдели 1 час да ги смениш и е много вероятно всичко да е ОК дълги години.
todortv - майстор
fox_vt написа:
Та проблема е че не пали демек стендбай диода не свети като се влияело от температурата и понякога тругвал и сам като се стопли.
C509
2SA1015 !!!
fox_vt - майстор
Малко ъп по темата за по сигурно взех и трите транзистора както и C528 но проблем нямат 68n 2kV на 2 kV нямат и нищо наблизо :sad: Проблем ли ще е ако се сложи такъв за по малък волтаж?
todortv - майстор
По-малък капацитет може, но не и по-малък волтаж. И кондера е 680рF.
Не сменяй мощния транзистор, защото не се знае на какво менте си попаднал.
2SA1015 го смени, без да го мериш и сядай да гледаш.
fox_vt - майстор
todortv написа:
2SA1015 го смени, без да го мериш и сядай да гледаш.
Тодоров точно това направих смених го и седнах да гледам :prayer: :prayer: =D> Точно това се оказа като даже не съм сменял и пукнатия кондер.В понеделник ще отида да търся както казваш 680pF на 2kV да ми е мирна главата и може да здавам тв то на баща ми да гледа.Мерси на всички за насоките а на тодоров едно виртуално :drinkers: че не ми е подръка :wink:
todortv - майстор
fox_vt написа:
едно виртуално :drinkers: че не ми е подръка :wink:
Що бе, В.Т. колко град е...... :-D
fox_vt - майстор
Колко да е ама при подходящо пиене в качествено и количествено измерение става дооста голям :-D

Тема "Помощ за тв хюндай" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: