От мобилни телефони до цифрови камери
comunikator - специалист
Имам следния проблем скапах чисто нов акумулатор оказа се че имам утечка на ток.
Като плеъра седи изключен но с панел дърпа ток,когато сваля панела консумацията спира - какъв е проблема и как да процедирам за неговото отстраняване? :?
kosata - специалист
Ами дай повече информация,например колко консумация има в режим стендбай при поставен панел?
VLADO66 - майстор
Я си огледай пиновете на панела и шасито да няма някой изкривен.
fox_vt - майстор
Вариант 1-купуваш си нов плеър от друга и дай боже по кадърна марка.Вариант 2 прекарваш си захранването на плеъра да е през контактния ключ а не директен-минуса на този вариант че ще губиш всички настройки на плеъра освен ако не е с енергонезависима памет.
stoian64 - специалист
Ако не се изключва след изваждането на контактния ключ,ще имаш утечка. Предполагам,че са свързани двата /+/ заедно-единия за усилвателя,а другия за енергоподдържащата памет на станциите на радиото и това е причината.Свържи /+/ на усилвателя след контактния ключ и би трябвало да нямаш проблеми.Това е моето предположение,понеже не си дал по-подробна информация.Успех!
comunikator - специалист
Консумацията е 3.8 до 4.0 при поставен панел като свалиш панела веднага пада на нула.
Ей плеъра е JVC не е толкова куча марка над 200лв е все пак..
А колкото до връзването нямам идея връзваха ми го в сервиза на магазина от който купих плеъра преди 2-3 години и досега проблем нямаше!?
fox_vt - майстор
3,8-4,0 какво?На какъв обхват е това?Всъщност какъв е проблема дефакто-гасиш колата смъкваш панела и си заминаваш,като се върнеш си слагаш панела и готово,нали за това е смъкващ се.
comunikator - специалист
Ми незнам какво е това 3.8 - 4.0 гледах като го замерва един в есин сервиз за акумолатори и ми вика имаш някаква утечка на ток и аз се сетих да сваля панела и тогава се оправи - нямаше косумация.
Един друг каза,че може да е изгорял чипа за паметта на плеъра и аз като го попитах "АКО СИ СВАЛЯМ ПАНЕЛА ДОКАТО КОЛАТА НЕ Я КАРАМ НЯМА ДА ИМАМ ПРОБЛЕМ" тоя ме изгледа и нищо не каза.???
Gnus - специалист
Всъщност, ти не казваш дали има изтощаване на акумулатора или при измерването са установили проблема. 3.8 - 4.0 ако е това, което предолагам, ампери (А), значи трябва за не повече от 8-10 часа да ти източва акумулатора. Така ли е? Ако нямаш такива проблеми, значи всичко е ок. А това, "че може да е изгорял чипа за паметта на плеъра" е смешка. Да не би някой да те пързаля?

Тема "СД Плеър в колата гълта ток" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: