Имам вече към 5-6 изгорели мултицета по една причина. Включен на оммер и включен в контакта.Предполагам че гори едно и също нещо.А ко някой може да ме орентира дали е някой диод или съпротивление
- 1
- 2
От мобилни телефони до цифрови камери
stanimir62
- специалист
16 мнения в "Въпрос за мултицет"
ecotronic
- специалист
stanimir62 написа:Имам вече към 5-6 изгорели мултицета по една причина. Включен на оммер и включен в контакта.Предполагам че гори едно и също нещо.А ко някой може да ме орентира дали е някой диод или съпротивлениеБез схема на конкретния мултицет е много трудно да се каже какво е изгоряло. По принцип ако изгори диод или съпротивление, това би било най-лекото поражение. В такава ситуация обикновено дефектират интегрални схеми.
Ако смяташ, че и занапред ще продължава погрешното експлоатиране на мултицета, бих ти препоръчал да си купиш по-скъп мултицет, който притежава защита от подобни действия. Или казано иначе - мултицет с по-висока степен на дуракоустойчивост

petromaniq
- специалист
А защо не им дадеш моделите? То като опука АЦП-то а такова нещо всички имат...
mirk
- майстор

Купи си мултицет със защита на всички обхвати има даже и такива идиотоустойчиви с механична защита за грешно включване на сондите и превключвателя, отварят се само правилните гнезда, други пищат при грешно включване, трети ти показват на дисплея къде да мушнеш сондите. Преди да си купиш му разглеждаш книжката и под всяка табличка с обхватите пише каква е и защитата, има най различни с защита 250, 380, 500, 1000V на всички обхвати.
stanimir62
- специалист
Те повечето са с предпазител за тока, а м\у напрежение и оммер няма какво да ги пази.А по въпроса за скъпите и китаиските не мога да купя 10 бр. по 500лв за бригада от тридесет човека защото пак има начин да го повредят,ако него изгорят ще го изтърват от стълбата или ще го открадне някой на обекта.Така че попитах ако някой от електрончиците знае нещо да го сподели защото съм сигурен,че половинта от съфоромниците имат по 2-3 изгорели по същите причини. 

ecotronic
- специалист
stanimir62 написа:Те повечето са с предпазител за тока, а м\у напрежение и оммер няма какво да ги пази.А по въпроса за скъпите и китаиските не мога да купя 10 бр. по 500лв за бригада от тридесет човека защото пак има начин да го повредят,ако него изгорят ще го изтърват от стълбата или ще го открадне някой на обекта.Така че попитах ако някой от електрончиците знае нещо да го сподели защото съм сигурен,че половинта от съфоромниците имат по 2-3 изгорели по същите причини.При такава ситуация, според мен решението на проблема е чисто административно.
Чупи - купи

mirk
- майстор
Нужно ли е на цялата бригада да купуваш уреди
По добре им вземи по един пробник с диоди. Качествените са доста стабилни и няма как да ги изгърмят понеже нищо не им се превключва. Става въпрос за нещо такова http://www.radimexbg.com/product_images/UT15B.jpg

- 1
- 2
Тема "Въпрос за мултицет" | Включи се в дискусията:
Сподели форума:
Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:
Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook:
Имаш нужда от подходящ професионалист за дома?
- Преустройство, ремонт и реновиране
- ↳ Вашите ремонти
- ↳ Кухня
- ↳ Баня
- ↳ Дневна
- ↳ Спалня
- ↳ Детска
- ↳ Градина
- ↳ Коридор
- ↳ Тераса и балкон
- Направи сам
- ↳ Направи сам
- ↳ Ремонтирай сам
- ↳ Къде е по-евтино?
- ↳ Дърводелство
- ↳ Ел. инструменти
- ↳ Металообработване
- ↳ Конкурс "Направи сам 2012"
- Строителство
- ↳ Всичко за вилата
- ↳ Къщи
- ↳ Саниране
- ↳ Хидроизолация
- ↳ Пасивни и нискоенергийни сгради
- Сухо строителство
- ↳ Окачени тавани
- ↳ Преградни стени и предстенни обшивки
- ↳ Сухи и повдигнати подове
- ↳ Декоративни елементи - колони, трегери, сводове и др.
- ↳ Всичко за гипскартона и гипсфазера
- Въпроси и Отговори
- ↳ Полезни съвети
- ↳ Автомобили
- ↳ Партньори
- ↳ Боядисване и Декориране
- ↳ Вентилация, климатици и термопомпи
- ↳ Водоснабдяване и канализация.
- ↳ Всичко за ремонта
- ↳ Електротехника
- ↳ Отопление
- ↳ Газификация
- ↳ Електроника и Схеми
- ↳ Газобетон
- ↳ От всичко по малко
- ↳ Компютри и периферия
- ↳ Уеб дизайн, PHP, MySQL, JavaScript, HTML..
- ↳ Мобилни устройства, GSM-и
- ↳ Нека се запознаем
- ↳ Recycle Bin
- Статии
- ↳ Практични решения
- ↳ Качване на снимки
- ↳ Какви статии искате?
- ↳ Готварство, туршии и зимнина
- ↳ Отмора и шеги
- ↳ От нищо нещо
- ↳ Не е за вярване
- ↳ Литература