• 1
  • 2
От мобилни телефони до цифрови камери
miro_9703 - специалист
Здравейте, незнам дали това е точния раздел, но ...
Трябва ми схема за увеличаване на напрежението. Искам от 9 волта да направя 24. Моля схемата ако може да не е много сложна понеже съм леко нов и от скоро се занимавам с това. Благодаря предварително !
MrMurdjo - майстор
А за какъв товар и колко голям ток трябва да осигурява?
miro_9703 - специалист
Ами мисля да захранвам лампа 24 волта, 5 вата. Около 300 милиампера мисля, че ще са достатъчни.
ivanovbg - майстор
А източника колко ток може да осигури? Нали не е 9 волтова батерийка :-D

То щом си начинаещ едва ли ще успееш да се справиш с нещо импулсно. Ето ти и един готов http://www.zahranvane.com/index.php?rou ... uct_id=141
miro_9703 - специалист
Не е батерия ! :D Едно зарядно е, но искам някоя схема да видим ще мога ли да я направя, ако ли не ще си купя готов модул :)
ivanovbg - майстор
Добре. Сега провери колко ток може да подаде зарядното. Ако е по малко от 0,7А просто няма да стане. Но прости схеми няма - можеш ли да навиваш дросели?
MrMurdjo - майстор
Дросели не му трябва да навива. Има в продажба всякакви. Проблемът е, че за половин ампер ток на изхода му трябва преобразовател с външен ключов транзистор и това усложнява схемата.
Например
http://store.comet.bg/bg/Catalogue/Product/672/
МС34062 - отвори PDF описанието на схемата. Вътре има и примерни схеми.
Понижаващ конвертор DC-DC с нея директно може да се реализира за 500 мА, но повишаващ не може да осигури този ток и трябва допълнителен външен транзистор.
miro_9703 - специалист
Благодаря за линка :) Ще се опитам да направя схемата. А някой може ли да ми каже на зарядно от телефон, което дава 5 волта кое трябва да му се смени, за да изкара 24 волта ? В случай, че не се справя с предишната схема :D.
Зарядното е от един стар Siemens и понеже не ми трябва поне да се опитам да го направя да ми върши работа. Мисля да го оставям денонощно включено затова питам за зарядното, понеже с понижаващ трансформатор ме е страх да го оставям денонощно. Благодаря отново :)
hidrazin - майстор
Просто трябва да смениш цялото зарядно с нещо на 24 волта. За какъв повишаваш траф става дума?
:partyman:
miro_9703 - специалист
hidrazin написа:
За какъв повишаваш траф става дума?
Това не го разбрах. Да не би да искаше да кажеш понижаващ ?
  • 1
  • 2

Тема "Схема за повишаване на напрежението" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: