От мобилни телефони до цифрови камери
Здравейте!
Въпрос: Има ли реле за време, което да командори два консуматора, конкретния случай е като си свърши работата първия, да започне да работи втория по предварително зададените стойности. Вторият ще е около 4-5 секунди и ми е константно винаги, а за първото ми трябва всеки път да се настройва ръчно.Насочил съм се към това http://www.electronicsdesign-bg.com/upl ... 161502.pdf , но не ми идва на ум (понеже съм на "Вие" с електрониката) как да закача втория консуматор. Мислех си да го закача на третото краче на релето, но така като включа захранването ще започне да работи втория консуматор. Мисля че проблема би се решил с едно ключе, което да натискам след началото на отброяването, ама много копчалъци ми стават. Та дали няма друг начин някак си "последователно" да се закачи второ реле за време.

ПО МА ГАЙ ТЕ :prayer:
alex_serviz - специалист
Писах ти л.с. за евентуално решение!
petkomz - специалист
alex_serviz написа:
Писах ти л.с. за евентуално решение!
E убаво де, ама що на лични? Нещо тайно ли му писа та ние да не го четем... :? :-D ?!
Даде ми координати на човека, който евентуално ще ми свърши работа (благодаря за което, вече писах на въпросния човек). Ако някои се сеща за решение да пише, защото идеята ми за сега е да го направя с готови модули.Аз съм малко "индианец" на тая тема, но мисля че все ще се намери как да стане.Въпроса е да не е много пари, че трябва да си плащам тока :rock:
alex_serviz - специалист
petkomz написа:
E убаво де, ама що на лични? Нещо тайно ли му писа та ние да не го четем... :? :-D ?!
За да не се приеме като реклама за въпросния човек!
Иначе аз съм изключително доволен от него. Преди нова година ми направи управляващ модул за стълбищно осветление, с дистанционни управления, управляващо 4 независими токови кръга, с регулиране на дължината на светене, аларма със сирена при отваряне на кутията, 12V акумулатор, следене и зареждане на акумулатора и т.н.

Тема "Въпрос-РЕЛЕ ЗА ВРЕМЕ" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: