От мобилни телефони до цифрови камери
vankata88 - напреднал
Здравейте на всички,въпросами е следния имам стар телефон(шаибов с званец вътре) изкормил съм го (слу6алка,саиба)уставил съм само платката и съм запоил да е непрекъснато "затворен" и сега трябва да сменя званеца с авто сирена(12 волта)(зада е по силно звъненето)и ето го самия проблем незнам на колко болта е звънеца сасмо знам че е променлив(като го мера с м-цет ми скача до 58-60 волта (скача за6тото е пулсирашо) та несам сигорен дали е толкоз та даваите съвети схеми и каквото там ви хрумне как да стане тая магия.

надявам се да стеме разбрали. :shock: :? :headbash:
velsi - Почетен майстор
Аз не разбрах какво се опитваш да направиш, но напрежението действително е около 60 волта.
ELEMENTAL - специалист
Наистина и аз не знам за какво точно ще го използваш телефона в този си вид, но имай впредвид, ЧЕ напрежението на телефонната линия скача до 90-95 волта в момента на позваняването!!!!.И освен това на тази сирена ще трябва да и осигуриш външно захранване!!!Линията няма да издържи на натоварването!!!Най-малкото ще си имаш проблеми с БТК.Най-удачно в случая е да закачиш едно реле с последователно свързан кондензатор към телефонната линия.Един друг и по-интелигентен начин е да се върже един оптрон (съответно с последователно свързани диод, токоограничаващ резистор и ценер диод) към тел. линия, а фототранзистора на оптрона да управлява един електронен ключ или реле, което да ти включва сирената.Не знам колко си на ти с електрониката, но ако нищо не разбираш по-добре не се захващай или помоли някой по-разбиращ да ти я направи тази шашма.
borkata3000 - специалист
ELEMENTAL написа:
Наистина и аз не знам за какво точно ще го използваш телефона в този си вид, но имай впредвид, ЧЕ напрежението на телефонната линия скача до 90-95 волта в момента на позваняването!!!!.И освен това на тази сирена ще трябва да и осигуриш външно захранване!!!Линията няма да издържи на натоварването!!!Най-малкото ще си имаш проблеми с БТК.Най-удачно в случая е да закачиш едно реле с последователно свързан кондензатор към телефонната линия.Един друг и по-интелигентен начин е да се върже един оптрон (съответно с последователно свързани диод, токоограничаващ резистор и ценер диод) към тел. линия, а фототранзистора на оптрона да управлява един електронен ключ или реле, което да ти включва сирената.Не знам колко си на ти с електрониката, но ако нищо не разбираш по-добре не се захващай или помоли някой по-разбиращ да ти я направи тази шашма.
Aз мисля, че човека се опитва да си направи алармена система, използвайки телефона като комутатор + цялата схема изобщо. Но вместо този обемист "товар", вземи си 2 магнитни ключета, постави ги където искаш да сигнализира при проникване, вържи сирената и много по-компактно би се получило.
vankata88 - напреднал
благодаря за саветите но целта ми е да стане така 4е като звани телефона да пи6ти сирена. занимавам се с битова техника .
Единстженото което се сетих е дериват (нормален тел. и стар тел. на които вместо звънец има сирена.
ако някои знае друг такъв пиниз или сирена за моята идея (за тия които казват реле моля даите име някво инфо) 4е аз бях до тук. :lol:
ELEMENTAL - специалист
borkata3000, прекалено много мислиш!
А сега по темата.Както казах сирената трябва да е с отделно( от телефона) захранване.В зависимост от модела телефон, управлението на сирената може да се реализира по различни начини.Най-просто( и дори неизискващо телефон) ще стане с един кондензатор(стойността му се подбира опитно) и последователно свързано към него реле(за 36 волта и по-възможност с малко бързодействие).А пък това е втората схема-стойностите на елементите с звездичка се подбират опитно!
www.eserviceinfo.com/download.php?fileid=29857

Тема "телефона аларма" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: