Колеги моля за малко помощ.Става въпрос за "мебелни лунички" на 12в. Искам да монтирам 3 триъгални лунички, над плота за готвене в кухнята.Проблема е че на всяка луничка има "ключе" за включване и изключване.Та се чудя как точно да го вържа,за да може всяка една да си е самостоятелна от другата.Имам трансформатори имам искарани жици с напрежение 220в за всяка една.Търсих схема за ел.монтаж в интернет ,но не мога да намеря.Единственото което ми идва на ум е да вържа постоянно захранване на трафа,и ключето на луничката да прекъсва "12-те волта".Но този вариант ми се вижда малко опасен,тъй като не знам дали трафовете подлежат на непрестанно напрежение,и да не стане нещо да се запалят че ми отиде кухнята
Идеята ми е ,може ли това ключе някак си да управлява трафа,сиреч като вклча ключа той да включва трафа а трафа лампата,или това няма как да стане . Мина ми и друга идея ,да вържа трафовете към ключа на лампата,и дефакто луничките да се ползват само кога светят тези на тавана,но не ми допада като вариянт.Моля ако някой има предложение да сподели ще съм му много благодарен