От мобилни телефони до цифрови камери
pif4o - специалист
Здравейте, идеята е да вържа на един звънец които се захранва с батерии, с едно зарядно за телефон, че ми писна когато някои звъни все да се случва батериите на звънеца да са се изтощили :) Та сега искам да го захраня с адаптор, въпросното зарядно е от сони 500м.амп. и 5V, реално като ги меря са 5,4в. Вече изгорих един звънец като му закачих едно зарядно от нокия което е уж 3 волта но като не е натоварено подава 9-10в. Сега не ми се ще да изгоря и този, макар че нещата тук са доста по близки, звънеца се захранва от 3х1,5в бат =4,5в. а зарядното подава 5.5, дал има нужда и по къв начин мога да ги намаля на до към 5 вилта или направо така да го вържа?
hidrazin - майстор
Вързвай направо така. Старото ти зарядно е било с трансформатор. Там напрежението на празен ход е доста по-високо и се очаква да падне при натоварване. Това новото зарядно от Нокия вероятн0 е електронно и е за 5 волта.
:partyman:
pif4o - специалист
Слушам и изпълнявам :)
Верно е че старото беше с траф, а тва е съвсем модерно ако да е пак на 100 години :)
....15мин. по късно.
п.п. Звъни та дрънка :)
Последна промяна от pif4o на съб мар 23, 2013 5:03 pm, променено общо 1 път.
hidrazin - майстор
То и старото е щяло да свърши работа без да изгори звънеца ама е трябвало първо да го премериш и да му сложиш един стабилизатор.
Това пък поне ще е по-малко и по-леко.
pif4o - специалист
hidrazin написа:
То и старото е щяло да свърши работа без да изгори звънеца ама е трябвало първо да го премериш и да му сложиш един стабилизатор.
Това пък поне ще е по-малко и по-леко.
Прав си , ама от де толкова акъл, хич ми не доиде на ума да го замеря и само изскимтя на умряло, после се засилих да му правя стабилизатор ама случаино намерих това от едно старо сони и с него заспа сега :)

Тема "Намаляне на волтажа от 5,5в на 4,5в." | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: