От мобилни телефони до цифрови камери
batkoradko - специалист
Колеги, събота и неделя с и ходя на вилата. Отоплявам се с камина с водна риза. Съответно UPS-а е включен. Проблемът се появява, когато си тръгвам от там. Задължително дърпам шалтера и вилата остава без ток. Спирайки тока - UPS-а се включва и ако забравя да го изключа става весело. Имам някакви идей за сигнализация, но съм убеден, че вие ще дадете по-добри.
KingLin - майстор
Еми аз поне не съм виждал UPS който да не пищи при отпадане на напрежението. Намери начин да си изнесеш зумера му на място от където ще го чуваш.
pipilica - майстор
Малко елементарно но сигурно ще върши работа. До шалтера слагаш една табела.
Изключи ли UPS-а?
igt - специалист
Или от вътрешната страна на входната врата на къщата.
batkotony - специалист
KingLin написа:
Намери начин да си изнесеш зумера му на място от където ще го чуваш.
...или целия UPS. :)
fox_vt - майстор
Тия българските дето са специално за парно не пищят,досега съм видал да пишят само тези за компютри.Както и да е де предложението със табелата до шалтера е идеално,като можеш да я надпишеш от двете страни-изключи ЮПС/включи ЮПС и като дърпаш шалтера я завърташ като табелките по магазините Open/Close :wink:
KingLin - майстор
fox_vt написа:
Тия българските дето са специално за парно не пищят
Човек се учи докато е жив :oops:
Ако е така и ти се заиграва, колега, ти трябва малко търпение,кабел какъвто намериш за без пари из мазата, поялник, тинол, реленце 220/12V и зумерче на 12V. Захранваш бубинката на релето от инвертора след акумулатора, а на нормално отворения контакт прекарваш (+12V) от акумулатора и минуса директно. Зумер може да ползваш от старо компютърно дъно.
Иначе табелата рулз :) ама в тоя форум не сме ли се събрали все хобисти на направи си сам. Аз поне бих си изнесъл зумерче :headbash:
fox_vt - майстор
Е зумера е най лесното има и готови китчета просто скоро си играх с един български и нямаше пищялка.На работа на компа ЮПС а зумера писка на импулси отначало на дълги паузи и постепенно с намаляване на акумулатора честотата на писуканията се увеличава и накрая угасва :-D Може вместо зумер да се направи светеща табела с надпис изключи ЮПС а до шалтера,варианти доста :wink:
batkoradko - специалист
Благодаря за съветите колеги. Деиствително всички тук сме техничари и това с табелката е за художници, да не говориме, че окото свиква с табелката и ....... Моята идея беше с контакторче, което да ми включва директно серената на алармата. Явно мисленето ни е в една посока. Надявах се да има и други варянти. :supz:
pipilica - майстор
Е щом трябва да писка сигнал за пискалото най-лесно ще вземаш от светодиода дето свети когато работи на акумолатор, поне моя има такъв. Пискала има вече всякакви готови.

Тема "Изключване на UPS - подсещане" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: