• 1
  • 2
От мобилни телефони до цифрови камери
rossenboy - специалист
Колеги, един въпрос за кинескоп - телевизор NEO кинескопа дава картината със зелени петна по целия екран Има ли лечение или си е заминал?
miroton - майстор
Изключваш от контакта за 15 мин. и после вкл и готово.
mendi - напреднал
Високоволтовата намотка на кинескопа е тръгнала да сдава бъгажа.
Предвид цените на новите телевизори, ремонта едва ли ще е оправдан.
sstefanov - майстор
По-скоро намагнитена маска.
Послушай miroton.
Може да не стане от първия път.
rossenboy - специалист
Изключването го пробвах (така носих един кинескопен 21'' на ремонт и като го пуснах на майстоеа да му покажа - ми то му няма нищо, само го мъкнах). Градските легенди обясняват някакви магий с магнит по кинескопа да се мине, ма нещо не ми вдухват доверие като метод.
pipilica - майстор
С магнит не става, намери една бобина от контактор със половината сърцевина включи бобината в контакта и почни да правиш кръгове пред екрана, ще станат едни яки цветни петна и бавно отдалечавай бобината от екрана докато правиш кръгове. Това е изпитан метод за размагнитване на кинескоп.
FM STEREO - специалист
Виж дали няма някакви говорители,тонколони окло телевизора махни ги.Понякога става и с магнити,направи кръгови движения с тях,ако петната не изчезнат,обърни магнитите.
miroton - майстор
При вкл. в контакта трябва да издава един звук -джън има ли го.
kosata - специалист
...ако не издава,термистора е заминал!Сменяш го и би трябвало да се оправи екрана ! :)
ditronix - специалист
kosata написа:
...ако не издава,термистора е заминал!Сменяш го и би трябвало да се оправи екрана ! :)
Кой термистор? R колко??? Айде , казвай! Аз залагам на ПОЗИСТОРА. Той е само един, едно черно кубче с два или три крака, в захранващия блок.
  • 1
  • 2

Тема "Проблем с кинескоп-зелени петна" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: