• 1
  • 2
От мобилни телефони до цифрови камери
lacezarasia - специалист
Здравейте, може ли някой да даде схема на шок сензор с регулиране на чувствителността.
stiv1961 - майстор
Не съм специалист по електроника ама нямам работа и ровя из нет-а. Та ето какво намерих:
Прикачен файл:
shok.jpg
И още един руски сайт:
http://radioteh.nm.ru/shemes/auto/DKK.htm
MamaMy - майстор
Това е схемата. Като пиезо зумер е запоен прав, в единия край на ламарината си към платката, а в другия край е запоена тежест за увеличаване на чувствителността на самия датчик. Във няколко фабрични авто-аларми съм виждал запоена гайка 4мм.

ПП този руския с стрелковата система също е хитър.
MrMurdjo - майстор
Най-простият датчик за разклащане (не шок) на купето, който съм виждал, е една топка, която се окачва на огледалото или на друго подходящо място (според разположението на датчиците) при напускане на колата. При разклащане на това махало се задейства ултразвуковия датчик за движение в купето. Ако е топка, пълна с вода, ще задейства и микровълнов.
ivanovbg - майстор
Най простия дето съм правил някога е едно оловце вързано на жица и мушнато в тръбичка. Хубавото е че действа и при бавно накланяне. Бях го правил за едно приятелче дето му бяха оставили колата на трупчета :-D Неприятния момент е като паркираш под наклон че трябваше да се гласи тръбичката.

Ако си от София , обади ми се да ти подаря един.
hidrazin - майстор
ivanovbg написа:
Неприятния момент е като паркираш под наклон че трябваше да се гласи тръбичката.
Не е така. Тези датчици съм ги правил още време оно и се гласят самички но тогава губиш бавното накланяне ама не е чак такава загуба. Навярно няма да охранява нещо такова:

Изображение

:partyman:
lacezarasia - специалист
Благодаря ви за помоща! А някой да знае такава схема, но с компаратор?
П.П: Още веднъж се убеждавам, че Форума е незаменим.
Последна промяна от lacezarasia на съб мар 02, 2013 10:24 am, променено общо 1 път.
lacezarasia - специалист
ivanovbg написа:
Най простия дето съм правил някога е едно оловце вързано на жица и мушнато в тръбичка. Хубавото е че действа и при бавно накланяне. Бях го правил за едно приятелче дето му бяха оставили колата на трупчета :-D Неприятния момент е като паркираш под наклон че трябваше да се гласи тръбичката.

Ако си от София , обади ми се да ти подаря един.
От Божурище съм. А идеята с тръбичката ми допада, понеже може да се изработи и в домашни условия.
lz1wvm - специалист
Да споделя и аз нещо.Вместо жичка може да се ползва пружинка с тежест,поставена в метална тръбичка,отвесна.Не е капризна за малките наклони на колата,дори и при 15-20 градуса,в зависимост от дължината и дебелината на пружинката,и съответно диаметъра на тръбичката.И върши добра работа. :partyman:
ivanovbg - майстор
Еми не съм далече. Мини от понеделник когато решиш да ти го дам.
Последна промяна от ivanovbg на вт мар 05, 2013 9:29 pm, променено общо 1 път.
  • 1
  • 2

Тема "Шок сензор" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: