От мобилни телефони до цифрови камери
kopaiko - специалист
Здравейте майстори,чираци и калфи.Имам едно Хитачи от 1979г. което работи доста добре за възраста си.Повечето го използвам като усилвател на компютъра с външни тон колони.Та въпросът ми е ако се сменят интегралите на усилвателя (крайното стъпало) дали ще изкара повече ватове машинката.В момента е по 5 вата на канал .Модела е HITACHI TRK-8080E.Но нямам ел схема.Изображение
dyaneff - майстор
Нещо което работи не се пипа.
hidrazin - майстор
Не. Той толкова години е оцелял ти сега искаш да го убиеш.
:partyman:
dyaneff - майстор
Не се сещам ама това не беше ли модела от 115 долара. :partyman:
ESPACE - майстор
Това все едно един старец на 80 да искаш да го накараш да работи като 25 годишен младеж :)
pansim - майстор
Не убивай добрата стара машинка. По-голяма мощност няма да извадиш. Трябва и тртафа да смениш...
Пази го и му се радвай. :rock:
goran67 - специалист
И аз се присъединявам към мнението на спецовете от по - горе.
Не го пипай. 2 * 5 вата са идеални.
Ако искаш повече - вземи си усилвател и колонки за комп.
Поздрави!
kopaiko - специалист
Хитачито струваше 245 долара в кореком.Сменени му са досега 4 глави и два ремъка,и работеше почти денонощно докато излязаха МР3 плеърите.А ми се искаше малко да го подсиля,но като не става здраве да е.Ще си работи както до сега.Благодаря ви за мненията и честит Трифон Зарезан :partyman: :drinkers:
kopaiko - специалист
Здравейте. Имам още един проблем с Хитачито.Десният канал работи доста по слабо от левият и ако искам да ги изравня балансът трябва да е завъртян до две трети към десният. Но по този начин се намаля силта на свирене.Това се случва на касетофон и на радио и на LINE IN по същият начин независимо дали се слуша на щатните говорители или на външни тонколони.Промих потенциометъра на баланса с електро спрей но ефект никакъв.Дайте идея от къде може да е проблема и евентуално къде във Варна могат да ми помогнат.
todortv - майстор
Смени кондензаторите на изх. стъпало.

Тема "Ремонт на касетофон." | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: