• 1
  • 2
От мобилни телефони до цифрови камери
Пуснато на: Нед Юни 24, 2012 17:07 Заглавие: Samsung CK-21H1TR
Шаси - S15A
Интеграли - TDA8842 S1, TDA8356, SAA5531PS/M4/0298

Появяват се няколко линии горе на картината - червена, зелена и синя и постепенно слизат все по-надолу и по-надолу... Попитах за този проблем и ми казаха, че било изсъхнал кондензатор но проблема е че не знам кой е точно... за това поствам снимка на платката и ако може да ме ориентирате или покажете кой е точно проблемния кондензатор...
Благодаря предварително !
Изображение
hidrazin - майстор
http://forum.eshop.bg/viewtopic.php?t=8 ... 0CK-21H1TR
Баба Ванга си замина и с нея дистанционните сервизи за електроника. :lol:
Огледай се за някой наблизко. и за да не се сърдиш ти давам вариант - почваш да сменяш от най-големите
кондензатори към по-малките, докато не се оправи. Ако въобще е от кондензатор де. Без някакви познания
по телевизионна техника и поне осцилоскоп си е като тото. а и сигурен ли си, че това е шасито (S15A ) ?
:partyman:
За шасито, не съм сигурен а съм убеден... все пак се намира под ТХО-то надписа на шасито и се консултирах и с чичко Google дали е така... То че техниците не са изчезнали ама нали се сещаш че ще ми искат 20 лева само да ми отворят телевизора да ми кажат че трябва да сменят много важна част и айде то стана 50 лева за 1 кондензатор... Даскала ми по радио и телевизия така каза след като го питах и въпросния кондензатор, който правил беля бил около вертикала.Но нали все пак не всички "разбираме" от телевизори и не знаем понятия като "вертикал" което означавало интеграла... И не ти се сърдя, а ти благодаря за отделеното време и изказаното мнение за което съм се замислял няколко пъти да го правя защото хем ще се оправи и хем ще дам нов животец на това 10 годишно че и отгоре телевизорче.С поялника грешка нямам ако те притеснява това, все пак съм завършил електротехникум но уви Микропроцесорна техника която няма нищо общо с телевизори и прочие.Та все пак благодаря за отговора, да се надявам да има и още... :)
hidrazin - майстор
И защо тази ехидна усмивка? :? Нали това му е шасито? :drinkers:
tv-servize - специалист
Да схемата е тази, а усмивката беше за това че едва ли ще му свърши работа според познанията му.
hidrazin - майстор
:cool: Знам, така е. Ама пък може да удари шестица от тотото ... или да доубие телевизорчето. :?
miroton - майстор
Споко той се е заземил :-D
След като набавя нужните елементи ще се види дали ще умира или ще работи "телевизорчето", така че не се притеснявайте нали сте си изказали мнението може да спите спокойно :)
  • 1
  • 2

Тема "Samsung CK-21H1TR" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: