Здравейте! Имам следния проблем: развали ми се домашното кино, марка LG. Проблема е, че спря звука към всички тонколони. Занесох го в един сервиз, където ми казаха, че има проблем с платката, но такива части вече няма и не могат да направят нищо по въпроса. Уреда е ползван не повече от година и не ми се иска да го изхвърлям. Знам, че по принцип човек, който разбира от тези неща може да поправи платката, но не знам към кого да се обърна. Ако имате някакви координати или ако някой тук от форума разбира и му се занимава, моля да ми пише. Аз съм от Хасково и ако има тук майстор на такива неща ще ми е най-удобно, но и от другаде да е, стига да се наеме ще го изпратя с куриер. Предварително благодаря на отзовалите се.
От мобилни телефони до цифрови камери
10 мнения в "Помощ за домашно кино"
Не ти ли казаха какъв е по точно проблема по платката,пътечки или нещо като ел.компоненти и кажи цялата марка Например LG DA-3630 за да и намерим схемата и съответно да видим от къде може да е проблема.
cvetanmu
- специалист
Само звука ли е изчезнал ?
Дискове успява ли да чете ?
Аз също имам домашно кино LG - спря звука, но и отказа да чете дискове ( май само дисплея работеше както трябва ). Домързя ме да го правя и го занесох в сервиза, който ги поддържа гаранционно . След седмица ми се обадиха, че от двд - то не става нищо. Колкото и да не ми се занимаваше си намерих схемата - след половин час двд-то работеше. За един изсъхнал кондензатор ме посъветваха да си изхвърля двд-то !
Няма ли друг сервиз в района ?
Дискове успява ли да чете ?
Аз също имам домашно кино LG - спря звука, но и отказа да чете дискове ( май само дисплея работеше както трябва ). Домързя ме да го правя и го занесох в сервиза, който ги поддържа гаранционно . След седмица ми се обадиха, че от двд - то не става нищо. Колкото и да не ми се занимаваше си намерих схемата - след половин час двд-то работеше. За един изсъхнал кондензатор ме посъветваха да си изхвърля двд-то !
Няма ли друг сервиз в района ?
Вече се бях отказала да проверявам за отговори, затова, извинете за закъснението. Отзад на дивидито пише Lg DVD recever model nr. HT502SH-DO. Ползвано е не повече от година. Проблема е, че преди това стоя около 3 години в кашона и гаранция вече няма. От сервиза ми обясниха, че след като минат няколко години от излизането на дадено устройство на пазара спирали да произвеждат резервни части за него. Попитах дали не може да потърся в ибей примерно, но ми казаха, че и да поръчам няма как да съм сигурна, че ще стане и ще тръгне.... Затова реших да пиша тук. АЗ мислех, че има изгоряла стъпало, но ми казаха, че проблема е в платката. Общо взето явно не им се занимаваше в сервиза... Относно какво му има - като го включа, преди изписваше out put (или нещо подобно) и като го изберях, прехвърляше на телевизора, сега въобще не ми дава тази опция. Дано да съм успяла да обясня, че не ме бива много в тези неща
Иска ми се да се поправи, че то така или иначе по-зле от това няма как да стане... 
P.S. Казаха ми за един майстор тука, дето уж ги разбирал тези неща, но не ми го препоръчаха, просто друг нямало... Засега съм решила да пасувам

P.S. Казаха ми за един майстор тука, дето уж ги разбирал тези неща, но не ми го препоръчаха, просто друг нямало... Засега съм решила да пасувам

sstefanov
- майстор
Може да погледнеш тук:
http://forum.eshop.bg/viewtopic.php?t=28387
http://forum.eshop.bg/viewtopic.php?t=28387
tv-servize
- специалист
Ако имаш път към Харманли го донеси да го погледна.
tv-servize, ще ми дадеш ли тел за контакт или адрес някакъв. Бях го занесла при един майстор, стоя сума си време и накрая каза, че не може да го поправи, така че надеждата ми е в тебе.
Имам познат, който често пътува до Харманли и мога да го пратя по него. Благодаря ти предварително.

hidrazin
- майстор
Доколкото си спомням крайните стъпала са с дигитални усилватели TAS 5152 - SMD с по 36 крака. Като гръмнат е грозна гледка. Заедно със стопените крака изчезват и пътечките пък и платката е двустранна. Миналата година правих някакво с подобни чипове. Друг път няма да се хвана. Иначе са по 20-тина лева бройката и не горят едновременно. Често 1-2 но и захранването за усилвателя си заминава. Поне това дето правих е с отделно за стъпалото.

tv-servize
- специалист
arang- Писах ти на лични.
Тема "Помощ за домашно кино" | Включи се в дискусията:
Сподели форума:
Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:
Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook:
Имаш нужда от подходящ професионалист за дома?
- Преустройство, ремонт и реновиране
- ↳ Вашите ремонти
- ↳ Кухня
- ↳ Баня
- ↳ Дневна
- ↳ Спалня
- ↳ Детска
- ↳ Градина
- ↳ Коридор
- ↳ Тераса и балкон
- Направи сам
- ↳ Направи сам
- ↳ Ремонтирай сам
- ↳ Къде е по-евтино?
- ↳ Дърводелство
- ↳ Ел. инструменти
- ↳ Металообработване
- ↳ Конкурс "Направи сам 2012"
- Строителство
- ↳ Всичко за вилата
- ↳ Къщи
- ↳ Саниране
- ↳ Хидроизолация
- ↳ Пасивни и нискоенергийни сгради
- Сухо строителство
- ↳ Окачени тавани
- ↳ Преградни стени и предстенни обшивки
- ↳ Сухи и повдигнати подове
- ↳ Декоративни елементи - колони, трегери, сводове и др.
- ↳ Всичко за гипскартона и гипсфазера
- Въпроси и Отговори
- ↳ Полезни съвети
- ↳ Автомобили
- ↳ Партньори
- ↳ Боядисване и Декориране
- ↳ Вентилация, климатици и термопомпи
- ↳ Водоснабдяване и канализация.
- ↳ Всичко за ремонта
- ↳ Електротехника
- ↳ Отопление
- ↳ Газификация
- ↳ Електроника и Схеми
- ↳ Газобетон
- ↳ От всичко по малко
- ↳ Компютри и периферия
- ↳ Уеб дизайн, PHP, MySQL, JavaScript, HTML..
- ↳ Мобилни устройства, GSM-и
- ↳ Нека се запознаем
- ↳ Recycle Bin
- Статии
- ↳ Практични решения
- ↳ Качване на снимки
- ↳ Какви статии искате?
- ↳ Готварство, туршии и зимнина
- ↳ Отмора и шеги
- ↳ От нищо нещо
- ↳ Не е за вярване
- ↳ Литература