• 1
  • 2
От мобилни телефони до цифрови камери
Здравейте , искам да сложа потенциометър на кабела от компютъра към крайно стъпало за да мога да засилвам и намалям звука . Можете ли да ми кажете колко К трябва да е ? Благодаря предварително .
sstefanov - майстор
47к, логаритмичен.
hidrazin - майстор
И защо моно а не стерео?
:partyman:
моно защото работи на мостов режим ( а когато е на мост стъпалото използва само L канала )
djjimmy66 - специалист
Здравейте, колеги! Извинявам се, че се набутвам така в чуждата тема, имам въпрос: Имам един стар диджейски източногермански миксер, който искам да възстановя. Работи си, но са му почупени плъзгачите. Въпросът ми е откъде мога да си набавя нови потенциометри и копчета за тях? Вижте снимките за какво става дума:

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение
hidrazin - майстор
Колко е хода на потенциометрите? Силно ме съмнява да намериш точно същите пък и е трудно да се каже диджейски днешно време. В производство е от 1978-а година. Тук ти качвам сервизното му описание.
http://tranzit.dir.bg/load.php?id=34hRJ ... wHj1562481
:partyman:
djjimmy66 - специалист
Хода, измерен с шублер, е 74мм. За диджейското си прав - сега са къде-къде, но аз съм си го купувал оттам през 1987 и в тях години много работа ми е свършил по кръчмите! :-D От много години прашасва в един шкаф, скоро го намерих и се чудих как тъй стои още! И нали напоследък съм луднал по разни антики и тем-подобни :yawinkle: , си рекох дали не може да се намери нещо, дори и заместител, то е ясно, че баш същите няма да излязат. За ползване по оригиналното му предназначение и дума да не става, по-скоро за мен има сантиментална стойност!
  • 1
  • 2

Тема "Въпрос относно потенциометър." | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: