• 1
  • 2
От мобилни телефони до цифрови камери
QuietStep - специалист
Имам (втора ръка) Опел Кадет и не си го давам за далеч по-... машинки. :) Той си е кола-мечта за семейния и гаражен(т.е. уличен превъзходен :) ) стандарт... Да не говорим за непретенциозността към родните пътища и горива, пък и успява да "лапа" до 7 на 100 газ...какво повече за хора от третата възраст?! :)
Възникват проблеми (2) с коланите - отказаха ключалките им - не заключват вече. Предполагам някоя пружинка вътре вече е сдала багажа... Доста ги изследвах тия джаджи, но идея си нямам дали и как се отварят. Да не говорим, че и трябва да се затворят евентуално след ремонта...
Затова се обръщам към братството тук - някой може ли да сподели безценен опит в това отношение. Знам, че най-доброто решение си е новото...но тези колани са ми доста удобни и...
Ако не са ремонтируеми, то къде и на какви цени могат да се намерят един шофьорски и един ляв заден...че не ми се разправя с отговорните пътни органи - просто не разполагам с излишни "финикийски знаци"...за съжаление...
Благодаря!
lyubohar - майстор
"Отговорните пътни органи"не са важни според мен.
Важното е безопастноста най вече.
Така че нови!
inspo - майстор
Виж по вторичните суровини за някой кадет или във форума на опел, ако има някой пуснат на части.
Друг вариант - намираш закопчалки от някаква кола пак от вторични.Гледаш да са подобни на твоите и с малко преправяне оправяш проблема...
Трети вариант взимаш пак от вторични коланите барабар със закопчалките и ги слагаш на твоята.
Колкото до това дали е стандартен проблема с коланите на кадета- едва ли ги правят по стандарт проблемите :-D
По скоро може да му е слабо място, ама ти какво очакваш от една двайсетина годишна кошница...

lyubohar написа:
Важното е безопастноста най вече.
Така че нови!
За нови не коментирам. Нови оригинални най-вероятно няма, а ако има нещо дето да си струва сигурно ще струва колкото половината кадет :-D
lyubohar - майстор
За какво да са оригинални.
Те мисля,че са стандартни-ключалките.Само трябва да се съобрази закрепването в пода.
Втора употреба също става,но да се бъзикат разни пружинки-не бих предлагал.
hidrazin - майстор
Бягаш в моргата. Само не разбрах какво и има на електрониката на ключалките? :lol:
:partyman:
QuietStep - специалист
Благодаря за съветите!
Наистина ще тичам до някоя автоморга...Както си беше казал Иванчо:
"...абе - и я моем, и тато мое, ама, оно, козата си сака пръч!..."
Само някой, ако си направи труда да ме подсети за някоя по-близка до Студентски град или Цариградското, 8-ми км, че имам шеф-звяр и отдавна ми крои шапка...Трудно бих се измъкнал за повече от час...
Благодаря!
batkotony - специалист
hidrazin написа:
Бягаш в моргата. Само не разбрах какво и има на електрониката на ключалките? :lol:
:partyman:
:supz: :lol:
lyubohar - майстор
Ходил съм някъде преди(или след )поделението Врана на Цариградско шосе.
Една отбивка в дясно.Навътре-имаше няколко морги и магазин за стари части.
Ама беше преди години.
Прикачен файл:
Capture.JPG
Capture.JPG (80.13 KиБ) Видяна 2058 пъти
QuietStep - специалист
Сърдечно благодаря, приятели! Ще се опитам да прескоча по обяд, че...треска ме тресе, когато ми се налага да пътувам из "европейска" София...макар, че съм шофьор от 1968 г.!
Толкова "юнаци" със стоманени кожи се навъдиха, че...А пък макар и в третата възраст, не ми се мре - имам още доста задачи на този свят! :)
  • 1
  • 2

Тема "Стандартен ли е проблемът с ключалката на колана на Кадет-а" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: