Здравейте, първо да кажа че с електрониката не сме много на ти, така че моля без караници и забележки от страна на старите разбирачи.
Второ да се извинян днес ще обясня постановката, а утре ще постна схема.
сега конкретно:
имам 100ватов светодиод с характеристики 33-36волта и макс ток 3,5А.
Опитвам се да го регулирам плавно с pwm със схема с 555 която отпушва един IRF540.
за захранване на галимацията (за сега) ползвам един 150 ватов траф с изходно 27волта и много як грец след него. Трафа е стар немски и на него пише макс - 6,25А - т,е предполага се че захранването е ок.
Та схемата работи, само че "пуска" преко сила 1,8 ампера.
Днес сложих още един IRF540 паралелно на другия за проба и ги добутах до 2,05 ампера.
Някакви идей какво не съм направил като хората.
Искрено се надявам да възбудя интерес, като съответно ак оима такъв утре ще постна и схема.
Поздрави.

Второ да се извинян днес ще обясня постановката, а утре ще постна схема.
сега конкретно:
имам 100ватов светодиод с характеристики 33-36волта и макс ток 3,5А.
Опитвам се да го регулирам плавно с pwm със схема с 555 която отпушва един IRF540.
за захранване на галимацията (за сега) ползвам един 150 ватов траф с изходно 27волта и много як грец след него. Трафа е стар немски и на него пише макс - 6,25А - т,е предполага се че захранването е ок.
Та схемата работи, само че "пуска" преко сила 1,8 ампера.
Днес сложих още един IRF540 паралелно на другия за проба и ги добутах до 2,05 ампера.
Някакви идей какво не съм направил като хората.
Искрено се надявам да възбудя интерес, като съответно ак оима такъв утре ще постна и схема.
Поздрави.