От мобилни телефони до цифрови камери
shefcheto91 - специалист
Здравейте.
Преди няколко години си направих транзисторен усилвател 100w.
За захранване използвах траф 200w 2х35 волта.
Попадна ми добра кутия и реших да използвам трафа и някой други части за нещо малко по-качествено, търся подходяща схема. 2х80 би трябвало да се вмести в възможностите на трафа и волтажа може да променя някоя намотка и да изменя малко волтажа, но честно казано не ми се иска много, много.
Намерих 1 2 схеми но търся нещо хубаво и висок клас обръщам се към вас за съвет ако някой е правил нещо подобни и има опит с нещо подобно да хвърли някоя идея.
Благодаря предварително.
hidrazin - майстор
Траф 200W е достатъчен едва за усилвател 2х50W. Насочи се някъде натам.
:partyman:
sstefanov - майстор
Зависи от усилвателя. Ако е клас D може и повече да изкара.
Но ако е клас A е друго - моя транзисторен 30 ватов го захранвам с 300 вата траф на канал.
shefcheto91 - специалист
По принцип да, но когато го мерехме си спомням че беше над 200 за това смятам смятам да го изцедя малко а и до колкото си спомням това което моя преподавател ми беше казал, че може и да пренебрегна някой ват.
Не съм сигурен какви за мощностите на усилвателите но съм сигурен, че мога да изстискам поне 140 вата от трафа.
Някакви предложения?
sstefanov - майстор
Не повече от 2X30W (клас AB) според мен. Клас D - 2X50 W.
Никой усилвател не е по-голям от захранването си!
shefcheto91 - специалист
Добре да кажем, че няма да правя най-качествената музика на света и че няма да успея да постигна съвършенството да направя усилвател клас А да свири като клас А. Също така ако погледнем реално аз не използвам магнети или плочи за кристален звук като повечето хора аз си свалям музика от нета. За това ще изцедя 2х70 от него. Предложения?
hidrazin - майстор
:-D Тъкмо излизам от банята и там си помислих - "Ей сега ще се намеси sstefanov и ще спомене клас D." Без майтап!
То ако иска може да мине и към клас H или G ама някъде прочетох думите но търся нещо хубаво и висок клас. За мен лично клас D и тези думи са несъвместими.
И да, за да има качество трябва да лапа ток. Все едно да кажеш че имаш например Ferrari Testarossa дето гълта 5 литра нафта на 100км. :shock:
:partyman:
P.S. Оставям ти го на теб. Позабравил съм нещата. :-D

И още нещо. С траф 200W при 2х70W на изхода, от тонколоните ще се чуват само стенания като от грешниците изтезавани в ада.
Последна промяна от hidrazin на вт май 06, 2014 11:25 pm, променено общо 1 път.
shefcheto91 - специалист
Добре де признавам изсилих се но съм позабравил нещата а и когато аз правех тези неща не обръщахме голямо внимание на всички тези детайли.
Казах по-добро защото наистина въпреки старанието ми което вложих тогава усилвателя е с доста лош краен звук.
Извинявам се и наистина ще е по-добре да не надвишавам 2х50 някакви предложения ако все още на някой му се занимава с претенциите ми...

Тема "Усилвател за траф" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: