От мобилни телефони до цифрови камери
Здравейте, днеска си пускам компютъра и нещо му стана на монитора. Като го вкл изкарва картина и след 2,3 сек изключва. Разглобих го на пръв поглед няма подути кондензатори или нещо опушено порърсих в интернет и намерих
LCD lights up for less then 5 seconds, then it goes blank (check if you can see picture):
- it could be dead capacitors on the inverter low voltage line (high probability)
разбирам малко от електроника но ми трябва малко помощ (Монитора е много хубав 22 инчов но тук няма сервизи.). Благодаря предварително!!!
hidrazin - майстор
Ей сега ще хвърля боб или ще гледам на кафе за да разбера какъв е хубавия монитор. Това с кондензаторите вече стана като фикс идея. Защо мислиш че един кондензатор трябва да е надут за да е проблемен? А и замисли ли се че може и да не ели не само кондензатор и то без нещо да е пушило?
Къде е това дето няма сервизи?
:partyman:
alien - специалист
колега... обиждам се като ти казвам така ама айде да не съм груб като нямаш с какво да помогнеш защо пишеш изобщо?!? комплекси?

монитора с адаптор ли е или директно на 220? може и адаптора да е
малките капацитети и ниско профилните кондензатори не се подуват, а скоро смених и един голям който изобщо не беше подут, така че не се знае, но наистина симптомите са точно такива...
малко качествени снимки на платките ще са от полза
sstefanov - майстор
Как ги знаете повредите, без дори да знаете модела на монитора?
Я направете раздел за ясновидство и магии, че много ще ми е полезен.
(в един друг форум времето на живот на темата беше доста кратко :) )
alien - специалист
вярваш или не вече не знам даже каква марка ремонтирам, още по малко пък модел, отварям, ремонтирам, затварям
като направиш няколко стотин бройки спираш да се замисляш по такива тривиални въпроси :)
sstefanov - майстор
Кажи тогава каква е марката на монитора на kal0ian
hidrazin - майстор
alien написа:
колега... обиждам се като ти казвам така ама айде да не съм груб като нямаш с какво да помогнеш защо пишеш изобщо?!? комплекси?
монитора с адаптор ли е или директно на 220? може и адаптора да е
малките капацитети и ниско профилните кондензатори не се подуват, а скоро смених и един голям който изобщо не беше подут, така че не се знае, но наистина симптомите са точно такива...
малко качествени снимки на платките ще са от полза
Ами да. Това с колегите си е обида. Ти колко "хубави" LCD монитора 22" с външен адаптор си виждал? Защото вече нещо и по магазините втора употреба нещо ги няма. И като ти даде качествени снимки на платките по които "на пръв поглед няма подути кондензатори или нещо опушено" какво ще направиш? Ще вземеш да му премериш захранванията, кое товари, ще му откачиш лампите ...
Сменил бил голям кондензатор. Колко голям? Като буркан от лютеница или буркан от компот?
И за да не помислиш че само аз така мисля ето няколко линка на питащия в други форуми и отговорите:
Проблем с монитор
http://forum.eshop.bg/viewtopic.php?t=9 ... 8%F2%EE%F0
:partyman:
alien - специалист
ей аман от глупости... и комплекси....
аз като гледам какви ги съчинявате тук няма много по умни отговори.....
lyubohar - майстор
Не мога да разбера някои хора.И то явно много добри специалисти.Доброволно участващи в този форум.
В еshop-a ясно.Там е професионален форум и човека си мисли как да си изкара хляба.
Ама тук е "направи сам".И отгоре на това човека си запита съвсем възпитано.
Има два варианта за знаещите-или да си мълчат,или да опитат да помогнат.
Третия вариант не е много коректен-да ти говорят постоянно,че "не е за теб тази работа.
"Трябва ти години учене."
Е,има хора които разбират от много неща.
У нас не са влизали майстори с години.Винаги когато някога съм викал,съм си имал проблеми.
И всичко сам съм си оправял.Без да съм специалист.E,питал съм когато нещо не знам включително и тук.
Престанете с това парадиране.
Все едно да Ви говоря,че не можете да свирите на цигулка.
Няма и да можете,но това ще го премълча.
MamaMy - майстор
Колега lyubohar, би ли бил така добър, съвсем набързо да ми обясниш, какво трябва да натисна и с каква последователност на цигулката, че да изсвиря Токата и фуга в ре минор. И много моля останалите дето не са го правили да не дават излишни мнения като няма да помагат :-D
Нали все пак форума е Направи сам :wink:

Тема "Проблем с монитор" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: