От мобилни телефони до цифрови камери
mongoose - напреднал
Става дума за 5.1 канална система за домашно кино която има само двуканален AUX, възможно ли е да се направи многоканален аудио вход за сметка или на ДВД-то или на ЮСБ входа през който чете DivX филми с многоканален звук?
hidrazin - майстор
Може. Купувах си един енкодер и си готов. Малко трудно ще намериш 5.1 защото вече са стари системи. Всичко мина на 7.1 отдавна. Трябва ти нещо подобно:
http://www.genelec.com/products/ad9200a/
http://www.behringer.com/EN/Products/ADA8000.aspx
Второто предложение е доста евтин вариант - няма и 400 лева.
Успех!
:partyman:
ge6aaaa3 - специалист
^Хитро... МНОГО ДАЖЕ! :evil:
Може, ако си намериш схемата на ДВД-то, може да се измисли нещо. Цялата работа е, че трябва да изведеш входа на усилвателите за всеки канал. Дай схемата и ще го измислим. :)
maddoktor - специалист
то схеми много - но дали усилвателя в тази система има реален 5.1 входа :)
ge6aaaa3 - специалист
Е, едва ли има много схеми на конкретното ДВД... Няма как да познаем какъв е усилвателя без схемата, щото кристалната ми топка още е счупена...
mongoose - напреднал
Благодаря за отговорите, схема едва ли да намеря защото не се занимавам с електроника но ме интересуваше реално дали е възможно да се направи такава гимнастика и чак тогава да търся майстор който да се навие да го направи, по късно ще дам модела на самото ДВД.
maddoktor - специалист
Но твоята аудио система каква е ?

покажи я с някой линк .
hidrazin - майстор
Общо взето вятър и мъгла. Може да се свърже някъде между изходите на DAC-а (C0FBBK000050) и входовете на аудиопроцесора (C1AB00002463) при условие че излъжеш главния проц C2CBYY000438 че DVD-то работи за да пусне сигнала.
Не че е невъзможно ама кой ще се навие да му го направи и каква сума ще му струва. :?
По-евтино ще му излезе да си намери някой ресивър с 6-канален вход като например Kenwood KR-V9090, THOMSON DPL 660 HT или нещо подобно.
Пък и този Panasonic SA-PT150 дето го има е доволно слабичък с тези 6х10 вата.
:partyman:
mongoose - напреднал
Мислил съм си за ресивър но за да има смисъл (финансов - поне за мен) трябва да мога да ползвам говорителите от това кино което имам и отделно трябва да има някакъв цифров вход като за предпочитане е HDMI но на няколко пъти започвам да ровя за модели и така се оплитам че се отказвам. А иначе най достъпния ми вариант е ново кино за около 500лв. ама все си се надявам да си ги спестя поне на половина. Така че и предложение за ресивър би свършило работа. Благодаря.

Тема "Преправяне на домашно кино" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: