• 1
  • 2
От мобилни телефони до цифрови камери
Pinto - специалист
Здравейте уважаеми специалисти по електроника. Не съм много в час по вашата специалност и реших тук да си задам въпроса. Монтираме в колата ми модул за автоматично включване на фаровете и веригата на габаритите трябва да се раздели с два мощни диода 3-6 А, според ръководството за монтаж. Отидох в магазина, казах какво търся и продавачката ми даде диоди с означение - 6AIO DC. Човека, който се занимава с монтажа не можа да намери в нета какви са им показателите и не е сигурен дали ще станат. Та молбата ми е някой специалист да каже стават ли за целта за която съм ги купил и евентуално какви са им показателите. По корпуса няма никаква друга маркировка.
Pinto - специалист
Много ти благодаря. Поради незнание, може би съм прочел означението като 6AIО, а то изглежда е 6А10. Междувременно от друг магазин взех 1N5408, но те са за 3А. Според мен май че е по-добре да сложа 6А10, че са по-яки, въпреки, че и 3А са достатъчни.
todortv - майстор
При 3А имаш около 40W мощност, зависи какво ще се захранва през тях.
Ако снимаш описанието описанието ще е по-добре, но щом пише 3-6А....
Pinto - специалист
Има вързани 4 габарита х 5 вата, светлина за заден номер (не знам колко вата е) и таблото, което е с 4 светодиода.

http://cardrl.eu/CarDRL4.pdf
http://cardrl.eu/cardrl.htm
todortv - майстор
Няма проблем, автора се е застраховал с два диода в паралел.
Въпреки това аз бих сложил 6А,
gogo7777 - майстор
Няма проблем, автора се е застраховал с два диода в паралел.
Въпреки това аз бих сложил 6А,
За компактност може и двоен шотки диод с общ катод.......примерно MUR1620CTG
Pinto - специалист
Последното мнение като приятелски съвет ли да го приема или като лоша шега. Аз не съм специалист и просто търся съвет.
ditronix - специалист
И за къф чеп намесвате габарити в дневните светлини? Не че ме бърка,ма ми е интересно :?
  • 1
  • 2

Тема "Диоди" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: