От мобилни телефони до цифрови камери
vpeychev - помощник
Здравейте, имам нужда от малко помощ. Това което съм снимал е зарядно за телефон. Проблема е че при всяко поставяне на телефона да се зарежда, това устройство издава дразнещ и силен звук. Можете ли да ми кажете точно кое в тази платка издава звука и мога ли да го махна. Благодаря предварително.

Прикачен файл

20130720_220522222222333.jpg
todortv - майстор
Виж ЕС2 и ЕС3. Не става въпрос за махане , а за замяна.
Къде е ЕС1?
vpeychev - помощник
В смисъл да сложа EC3 на мястото на EC2 и обратното така ли? Явно че не са сложили EC1 всичко си работи перфектно устройството е чисто ново.
todortv - майстор
Не, да ги измериш и ако е нужно да ги смениш.
8180 - майстор
Аз ли нещо не видя - ЕС1 е до проводниците в ляво първия.
Не че знам какво се обозначава така.
todortv - майстор
Да де, ама го няма.
Предполагам ЕС1 и ЕС2 са в паралел.
hidrazin - майстор
Накъде отиват тези левите червен и черен проводници? Дай снимка на цялото зарядно и кажи какъв модел е.
:partyman:
abcdefghijklmnopqrstuvwxz - майстор
Огледай черното квадратно (осмоъгълно) долу ляво на снимката с означение " J1 ".
Размерите му са около 10х10мм. Огледай за отвор странично с размери 2х1мм. Прилича на зумерите на старите GSM-и. Най-вероятно е то. Лепни тиксо на странично на отворчето и пробвай как е звука.
Като установиш че е от него, тогава предприемай други действия.
Тани - модератор
А сигурен ли си, че звука идва от зарядното, а не от телефона?
vpeychev - помощник
abcdefghijklmnopqrstuvwxz написа:
Огледай черното квадратно (осмоъгълно) долу ляво на снимката с означение " J1 ".
Размерите му са около 10х10мм. Огледай за отвор странично с размери 2х1мм. Прилича на зумерите на старите GSM-и. Най-вероятно е то. Лепни тиксо на странично на отворчето и пробвай как е звука.
Като установиш че е от него, тогава предприемай други действия.
Наистина има такъв отвор, облепих го с тиксо но никаква промяна на звука. Мисля че звука идва някъде около лампичката която свети на снимката. Когато сложа телефона отгоре лампичката превключва в синя светлина и издава този звук.
Това е безконтактно зарядно за Galaxy S4, проблема е че след като се зареди телефона, по някое време през нощта батерията пада с 1% и зарядното се включва отново издавайки този силен звук и ме буди.

Прикачен файл

20130726_083033.jpg

Тема "Премахване на звук от зарядно за телефон" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: