• 1
  • 2
От мобилни телефони до цифрови камери
iv.grigorov - напреднал
Колеги,с тази схема мога ли да пускам и спирам LED лента с 36 бели диода?И ако може как?Ще стане ли с втората?
Прикачен файл:
P070813_20.10.jpg
Прикачен файл:
P070813_20.15.jpg
Извинявам се за качеството на снимките.
AAsat - специалист
Защо не я пускаш и спираш с ключе, като я захранваш с напрежението за което е предназначена?
nv952 - майстор
Гледам че темата е за лед ленти и аз да питам нещо
Ще купувам ЛЕД лента http://osvetlenieled.com/led-lenti/magi ... uct_id=263 която може да си сменя цветовете но не съм сигурен дали съм избрал правилното захранване http://osvetlenieled.com/kontrolers?product_id=160
Изображение
Изображение
NeoBoss - специалист
не се разбира каква е лентата , това маджик стрип ми напомня на адресабал RGB която е на 5волта , ако е таква цената и е добра но контролера които и е нужен е съвсем различен от който си избрал. Та , във същност това второто което си постнат е само контролер за нормална RGB лента като тази : http://osvetlenieled.com/led-lenti/led- ... -RGB-lenti, захранването си е захранване и ще ти зависи от дължината на лентата.
ако искаш тази маджик стрип тя работи на 5 волта , тая която съм постал аз е на 12 волта.
iv.grigorov - напреднал
AAsat написа:
Защо не я пускаш и спираш с ключе, като я захранваш с напрежението за което е предназначена?
Защото искам да е тъчаво.Или да сложа реле до транзистора?
ditronix - специалист
Mи той контролера ще си я пуска и спира,за какво ще я спираш два пъти? :? Това,дето си го показал само че не е захранване. Имаш метър лента и дистанционен контролер с който командваш лудницата. Захранващ блок отделно. Само че тези цени нещо.....не ми харесват. Ако се разходиш из нета съм сигурен че ще си намериш това,което искаш за двойно по-малко пари! И въобще не си мисли че като я купиш лентата от тук и стане нещо някой ще ти обърне внимание :razz:
iv.grigorov - напреднал
Струва ми се ,че започнахте да отговаряте и на колегата nv952 който се намеси в темата и нещата се объркаха.Аз iv.grigorov се интересувам от схемата ,а nv952 от контролерите за RGB.Моята лента е бяла и искам да я пускам и спирам с докосване.
Vectra - специалист
Тази схема за "тъч" лично аз не съм я пробвал и не знам как се държи, дали е "шумоустойчива".
С две думи, като се включи хладилника, да не включи и лентата... :mrgreen:
Иначе с първата схема ще захраниш само 2-3 диода.
С втората ще стане, но трябва да избереш по-мощничък транзистор (2N3055 например), като вероятно
ще трябва да го направиш дарлингтон с един по-маломощен (6551).
Ако мен питаш, първо тествай първата схема с един светодиод и захранване КЪМ мрежата с трафче и виж дали
ще ти хареса резултата. Лентата вече е лесна работа .... И пиши за резулата :partyman:
miroton - майстор
Този таимер да ли ще работи като тригер.
Найденов - специалист
Ще работи, ако свържеш интегралната схема по такъв начин, че да работи в тригерен режим:
Изображение
  • 1
  • 2

Тема "Светодиодна лента" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: