От мобилни телефони до цифрови камери
iv.grigorov - напреднал
Здравейте,искам да следя нивото на вода в един бидон 220 л.Предложете проста схема за светодиодна индикация,например с три светодиода(червен-25%пълен,жълт-50% и зелен-100%).Мисля си,че с транзистори ще стане ,като базите ги сложа на различно ниво в бидона и водата да ги задейства.Моля за мнения.
k8l8 - специалист
Бидона от метал ли е ?
ivanovbg - майстор
iv.grigorov написа:
Здравейте,искам да следя нивото на вода в един бидон 220 л.Предложете проста схема за светодиодна индикация,например с три светодиода(червен-25%пълен,жълт-50% и зелен-100%).Мисля си,че с транзистори ще стане ,като базите ги сложа на различно ниво в бидона и водата да ги задейства.Моля за мнения.
Става, подбери ги с по голямо усилване. На базите сложи и по едно защитно съпротивление от 10-тина ком. В колекторите предполагам знаеш.
:partyman:
iv.grigorov - напреднал
k8l8 написа:
Бидона от метал ли е ?

Металното е варел.
ivanovbg мерси ,ще пробвам.
hidrazin - майстор
iv.grigorov написа:
Мисля си,че с транзистори ще стане ,....
А дано.
:partyman:
k8l8 - специалист
Ако не стане с транзистори пробвай с 4093 - http://radio-technica.com/integralnye-s ... #more-2913
kabel96 - специалист
Миналата година си правих такъв индикатор но по малко по интелигентен начин.В съда който мериш има потопена по височината му шлаухка "маркуч е" която в долния край до дъното е отворена а горния край е извън съда и е затапен с датчик за налягане.От там връзваш каквато искаш индикация.Този вариант избрах заради спестяването на правене на сонди от неръждавейка многото кабели ако искаш по голяма точност и тн.
iv.grigorov - напреднал
Пробвах с транзистори и стана.Ще кача видео и схемата.Мерси за идеите.
lz1wvm - специалист
Малко късно се включвам,но ето един сайт,в който подробно са описани схемите и принципа на действие.
http://kravitnik.narod.ru/level/level1.html

Тема "Предложете схема." | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: