Здравейте 
Имам един винтоверт 18V на който батериите му сдадоха багажа и искам да го направя на ток.
Гледах че има отворена такава тема доста отдавна и там имаше доста писано по въпроса....
Изяснено:
1.Черпи доста ток - предполагам че моя ще харчи 15-18А
2.Трябва сериозно захранване -към 200W, съответно мощен изправител.
Неизяснено:
1.Защо не трябва да се ползва импулсно захранване на винтоверт (имаше такова твърдение в темата)
Идеята:
Имам импулсно захранване от лунички 18А. Идеята ми е да добавя още 5-6 намотки на импулсното трафче
за да вдигна напрежението до около 20V (пробвано, работи)
С високочестотни диоди (например КД213А) да изправя и да изгладя с кондензатор 10000мкф.
Всичко това да се опитам да вкарам в кутията на батерията, като диодите охлаждам принудително
с малко вентилаторче от компютър.
Въпросът:
Някой правил ли е нещо подобно и какъв е резултатът. Изобщо струва ли си да си губя времето...
Благодаря предварително
P.S. Можеше да пиша и в старата тема, ама сега се сетих...

Имам един винтоверт 18V на който батериите му сдадоха багажа и искам да го направя на ток.
Гледах че има отворена такава тема доста отдавна и там имаше доста писано по въпроса....
Изяснено:
1.Черпи доста ток - предполагам че моя ще харчи 15-18А
2.Трябва сериозно захранване -към 200W, съответно мощен изправител.
Неизяснено:
1.Защо не трябва да се ползва импулсно захранване на винтоверт (имаше такова твърдение в темата)
Идеята:
Имам импулсно захранване от лунички 18А. Идеята ми е да добавя още 5-6 намотки на импулсното трафче
за да вдигна напрежението до около 20V (пробвано, работи)
С високочестотни диоди (например КД213А) да изправя и да изгладя с кондензатор 10000мкф.
Всичко това да се опитам да вкарам в кутията на батерията, като диодите охлаждам принудително
с малко вентилаторче от компютър.
Въпросът:
Някой правил ли е нещо подобно и какъв е резултатът. Изобщо струва ли си да си губя времето...

Благодаря предварително

P.S. Можеше да пиша и в старата тема, ама сега се сетих...