От мобилни телефони до цифрови камери
marian1 - майстор
Здравейте :) не разбирам от подобни неща, и за това питам - какво се случва с дистанционните - копчетата им постепенно започват да отказват, и трябва все по силно и продължително да натискаш, за да възприемат командата? Има ли лек, освен ново?
boretobobo - специалист
marian1 написа:
Здравейте :) не разбирам от подобни неща, и за това питам - какво се случва с дистанционните - копчетата им постепенно започват да отказват, и трябва все по силно и продължително да натискаш, за да възприемат командата? Има ли лек, освен ново?
Слаби спойки на крачетата и аз имах такъв проблем имам две врати с по 3 дистанционни.
И всички ги запоявах на ново. :partyman:
KTT - помощник
Износва им се проводимата гума. Първо помага почистване на платката и гумичките. Ако и това вече не помогне се лепят върху гумичките нови проводими гуми (от магазините за електроника - около левче за 20 бройки). Някои лепят изрязани кръгчета от фолио от шоколад или подобно. Но от друга страна едно дистанционно е под 10 лв., така че много заигравки не е оправдано. Следва да се има в предвид че и при разреждане на батериите бутоните започват да реагират все по-трудно и то не еднозначно. Колкото и да е странно някои бутони може да "консумират" повече ток от други, т.е. едни да започнат да не реагират а други все още да работят.
Успех.
ESPACE - майстор
Отваряш ги, измиваш ги хубаво на чешмата с топла водичка и миещ препарат. За гумената и пластмасови части можеш да ползваш и някаква четчица. Подсушаваш и сглобяваш. това е. Ще се изненадаш какво ще откриеш вътре.
todortv - майстор
marian1 написа:
Здравейте :) ..... какво се случва с дистанционните - копчетата им постепенно започват да отказват, .....
Главно условие е да се промени навика дистанционното да стои в ръката, докато се ползва уреда, освен ако не се
играе игра. Второто е, докато е ново бутоните да се натискат леко. Това, че си извън обхвата му( най-често отстрани)
не означава,че като натискаш зверски ще проработи!
Почистването временно оправя нещата.
Някои дистанционни пък не им е "заложено" да работят. :-D
teves - специалист
Просто разглобяваш и почистваш,всичко друго са глупости.
fox_vt - майстор
teves написа:
Точно :wink: Със времето се получава една лепкава субстанция по платката нз от какво е не е от нещо заливано,изчиства се със спирт,и никаква вода-ако искаш после това дистанционно да работи!Всичко това в случай че не е от батериите разбира се,първо се започва с тях.
hidrazin - майстор
fox_vt написа:
Със времето се получава една лепкава субстанция по платката нз от какво е не е от нещо заливано,...
Аз знам от какво е. Пот, най-обикновена кондензирала мазнина съдържаща се в потта на ръцете. Тя и оставя следи по предметите за да могат криминалистите да си вземат отпечатъците. :)
:partyman:
todortv - майстор
fox_vt написа:
teves написа:
Точно :wink: Със времето се получава една лепкава субстанция по платката нз от какво е не е от нещо заливано......
Кое е точно? И кое е глупост?
Лепкавата субстанция е от ръцете. Затова писах по-горе, че не трябва да се държи в ръка продължително.
И кое е глупост, че с времето се износва проводимия слой на бутоните? Имам дистанционни на повече от 10г и
не са отваряни и работят.
П.П. Писали сме заедно с hidrazin.
ESPACE - майстор
fox_vt написа:
и никаква вода-ако искаш после това дистанционно да работи!

Ако знаеш колко дистанционни съм прал по чешмите, свят ще ти се завие. Още не ми е отказвало някое след интервенцията. Сега ако се аргументираш и защо няма да работи, ще си ок!

Тема "Дистанционни - какво им става?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: