От мобилни телефони до цифрови камери
intel core - специалист
Привет.Попаднах на тази тема,свалих си програмата и като чели ще ми върши работа за поправка на нискочестотни усилватели.До тук много добре обаче честно казано изобщо не ми се рискува вградената звукова карта.За целта ми хрумна идеята да ползвам една УСБ звукова карта(понеже съм с лаптоп),че ако стане беля поне да не ме е яд.Като си помислиха,ако поподне високо напрежение на входа на УСБ звуковата карта вътре всичко може да цъфне и от там да пострада самото ми УСБ порт и от там може желия лаптоп да е за коша.Дайте ми идеи как да защитим лаптопа.
hidrazin - майстор
Като си купим истински осцилоскоп.
:partyman:
pansim - майстор
Подкрепям хидразин, като искам и да допълня - за НЧУ може да си потърсиш евтин руски осцилоскоп
Вървят на нормални цени до 100лв, и ще ти върши по-добра работа от недоразумението със звукова карта.
Успех.
intel core - специалист
Да напънло съм съгласен със вар за истинския осцилоскоп,но едно,че нямам място за това голямото животно и второ в момента не разполагам с достатъчни финанси.Рядко ми се налага да ползвам осцилоскоп.
nikolovvd - майстор
Първото и най-важно нещо е с какво отвеждаш сигнала до входа на звуковата карта. Няма да е зле да си вземеш една сонда за осцилоскоп и да си направиш една адаптираща платка с BNC за сондата от едната страна и съответния жак - от другата. Между тях можеш да сложиш два диода свързани паралелно и срещуположно, като ги свържеш анод с катод и ги монтираш между входа и масата. Така ще си гарантираш максимално входно напрежение под и около 0.5V.
pansim - майстор
Звуковата карта като осцилоскоп е пълна трагедия. Не го карайте да се занимава човека...

Тема "програмен осцилоскоп,сигнал генератор-как да си защитим ПСто" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: