От мобилни телефони до цифрови камери
gibson58 - специалист
Проблема е ,че не потича вода.Чува се ,че помпата работи,но някак си по-тихо от нормалното.Дали може да е от някакво запушване на тръбичките (да знам дали да я разглабям за чистене) или направо У сервиз да я нося?Какво мислите по въпроса?
velsi - Почетен майстор
Пробва ли обезвъздушаване? Каква е машината?
gibson58 - специалист
Не съм пробвал, не разбирам много от тези машинки,но ако кажеш как става ще пробвам.
http://8886.bg.all.biz/kafe-mashina-sin ... way-g49106 това е машината.
schuldiner - майстор
По-скоро какво е кафето... първо спира да върви вакуумираното. След месец и мляното на пункт няма да минава. Проверявал съм на три машини, не е от котлен камък. Едната машина я върнаха от сервиз като напълно изправна, ама не е, тъй че ако не е суперскъпа, си е загуба на време гаранционното обслужване. На едната й направих тунинг - разширих с рапид и ръчна отвертка отвора под цедката за кафето - и поработи прилично още няколко месеца. После край. Тъкмо сте ме подсетили, ще я отворя след малко тая цедка, че там нещо ме съмнява... и ще пиша.
gibson58 - специалист
Не е от кафето ,при махната цедка не потича водата.
velsi - Почетен майстор
Не виждам при тебе къде врътката за пара, но сигурно има. Та прави се така: изчакваш водата да загрее, пускаш помпата да работи от бутона за кафе и развиваш врътката за пара докато потече от там вряла вода. Съмнявам се при тебе от това да е проблема, защото при въздух в помпата тя работи много по-шумно, а не по-тихо. Нищо не ти пречи да пробваш обаче. Ако не се оправи значи е запушване. Пробвай как е без ръкохватката.
gibson58 - специалист
Винтила за парата е точно отгоре.Сега ще пробвам както казваш и ще пиша какво се случва.Без цедката не потича водата.
П.С. да ,чувал съм я на няколко пъти колко шумно работи като забравя да и сипя вода :)
gibson58 - специалист
Има гореща вода,има пара ,само вода за кафе не тече.Чета из гугъла ,че някои сменят някакъв крема диск,но май аз нямам такъв на мойта машина.
velsi - Почетен майстор
Според мене имаш някакво запушване там, където се завива ръкохватката. Огледай и ако трябва разглоби и пробвай да почистиш.
MamaMy - майстор
Там дето тече водата над цедката с кафето има чучур който се развива. Вътре има клапан с пружина. Развий го и пусни водата да тече да се изтекат боклуците, а клапана го изчисти хубаво!

Тема "Проблем с домашната еспресо машина" | Включи се в дискусията:


Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: