От мобилни телефони до цифрови камери
Gek - специалист
Предварително се извинявам на модераторите ако темата не е в нужния раздел.

Здравейте на всички!
От вчера съм горд собственик на въпросната съдомиялна. За първи път използвам такъв уред и малко го гледам като теле железница. Конкретно проблема който ме накара да "забия" е следния:
в ръководството пише да напълня резервоара за сол със сол (логично), НО САМО ПЪРВИЯ ПЪТ да налея във въпросния резервоар 1 литър вода. Е налях един литър вода и тя стигна точно до ръба на гърловината! Аджеба за сол не остана място :? Изсмуках как да е малко вода и сипах има-няма 250 грама сол. Пуснах 2 програми, а индикатора за сол си свети и свети - демек иска сол. След втората програма отварям капачката на резервоара за солта, а там няма никаква промяна - водата си е до ръба и не мърда. Механическия регулатор за сол е на втора степен (от две), електронния е на 7 степен (от десет, като за нашия град).
Въпросите ми са следните:
1. Какво не съм направил както трябва? Може да има грешка в ръководството защото последно време ги превеждат през транслейта на гугъл и може и там да е проблема. Ако съм направил грешка как мога да я поправя?
2. Принципно как става подаването/смесването на солта със водата. Питам защото като техник ако разбера принципа ще мога да проумея и всичко останало.

Та хелп ако може с две думи :cool:
Taка е нормално. Сипвай сол във водата в отвора докато стигне до ръба и затвори капачката. Индикатора ще загасне. Там винаги има вода, не се опитвай да я попиваш.
Gek - специалист
doc_bg+ написа:
Taка е нормално. Сипвай сол във водата в отвора докато стигне до ръба и затвори капачката. Индикатора ще загасне. Там винаги има вода, не се опитвай да я попиваш.
Нали ме разбра, че сипвайки сол в отвора тя изтласква водата....? Един вид ако напълня със сол до горе водата ще излезе навън, тогава защо се налива тази вода?

И един под въпрос (не се смейте само), защото знам само един вид натриев хлорид, сложих готварска сол :lol: Надявам се няма проблем?
VLADO66 - майстор
И солта за миялни съдържа главно натриев хлорид.Ако ще ползваш таблетки,в тях има сол и не е нужно за се сипва отделно,така че ще се наложи да свикнеш със светенето на лампата.
pipilica - майстор
Солта се сипва да се регенерира йонообменната смола вътре в машината. Тва че в хапчетата има не върши работа на филтъра.
todortv - майстор
Gek написа:
......
2. Принципно как става подаването/смесването на солта със водата. Питам защото като техник ако разбера принципа ще мога да проумея и всичко останало......
Солта и водата трябва предварително ти да смесиш, с фунийката която е в комплекта.
Омекотяването на водата става с йонообменни смоли. Разтворената сол служи за регенерация на
смолите. Рециклирането става автоматично, според това за каква твърдост си настроил.
Казанчето за сол и вода трябва да събере около 1-2кг сол и до литър вода.
Първо сложи солта и после добави водата. След това пусни някоя програма и индикатора ще угасне.
:partyman:
pipilica - майстор
После веднъж месечно сипваш по кило сол без да вадиш вода от резервоара.
Gek - специалист
Благодаря на всички за съветите. Сипах едно кило сол и съответно излезе равно като обем количество вода. Индикатора вече не свети, но има още място за сол. Мисля да досипя когато пак светне...

Тема "Сол и нова съдомиялна Electrolux ESF6500LOW" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: